Znanje o Apsolutu (2. dio)

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlim predavanjem Znanje o Apsolutu zakoračili smo u novu dimenziju Bhagavad-gite…počevši od prvog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita koje je održano prije gotovo godinu dana, sve teme koje je Gospodin Šri Krišna diskutirao sa Arđunom, uglavnom spadaju u domenu karma-yoge.

Početak sedmog poglavlja daje nam nagovijestiti da nas očekuje nešto posebno u ovih ‘srednjih’ šest poglavlja koje obrađuju temu bhakti-yoge. Naravno, podrazumijeva se da jesmo ili želimo u svome životu primijeniti nešto od onoga što nam je Svevišnji Gospodin savjetovao da učinimo.

No, bez obzira na to, jedna od najvažnijih instrukcija koju je Šri Krišna dao na samom početku jest ona o važnosti slušanja o Njemu što nam omogućuje da Ga u potpunosti spoznamo!!! Pored toga, čuli smo, na temelju učenja Šrimad Bhagavatama, u čemu se sastoji ta misterija slušanja o transcendentalnim temama koja temeljito čisti naše srce.

Naredno predavanje “Znanje o Apsolutu (2. dio)” otkrit će nam neke nove tajne vezane uz Svevišnjeg Gospodina, te neke koje su vezane uz nas same.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa u utorak, 23.10.2012.-e godine na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →