Znanje o Apsolutu

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlim predavanjem Dhyana-yoga zavšili smo prvu trećinu Bhagavad-gite odn. prvih šest poglavlja u kojima je prominentna tema karma-yoga.

Šesto poglavlje je dalo malo širi uvod u aštanga-yogu, a Svevišnji Gospodin Šri Krišna je zaključio poglavlje slijedečim riječima:

Onaj tko s velikom vjerom uvijek prebiva u Meni, tko u sebi uvijek misli na Mene i transcendentalno me služi s ljubavlju najprisnije je sjedinjen sa Mnom u yogi i najviši je od svih yogija. To je moje mišljenje. (Bhagavad-gita:6.47)

Naravno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, no za one (sretne) duše koje imaju vjeru u Krišnine riječi, Svevišnji Gospodin započinje drugu trećinu odn. sedmo poglavlje Bhagavad-gite znanjem o Apsolutu. Drugim riječima, Arđuna ima priliku čuti kako dostići stanje svjesnosti koje krasi “najvišeg od svih yogija”.

Zajednička tema srednjih šest poglavlja Bhagavad-gita je suština ove vječne mudrosti i poznata je pod terminom bhakti-yoga, pa Vas pozivamo da nam se pridružite u izučavanju “najveće od svih tajni”.

Prvo predavanje koje zadire u sam nektar Bhagavad-gite i nosi naslov “Znanje o Apsolutu” održat će se u utorak 9.10.2012.-e godine na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je, u skladu s vedskom tradicijom, slobodan.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →