Yoga — umjetnost sveg djelovanja

Objavljeno
Komentari Nijedan

Gospodin Šri Krišna nastavlja s podučavanjem Arđune. Lekcija koja slijedi je razotkriti svom učeniku kako je moguće djelovati u materijalnom svijetu i biti slobodan od reakcija koje nastaju kao plod tih aktivnosti.

Za mnoge osobe yoga podrazumijeva vježbanje neke od asana (kao npr. položaj lotosa na plakatu iznad), uključujući vježbe disanja poznate kao pranayama…

No, Gospodin Šri Krišna će nas još jednom iznenaditi otkrivajući što se zapravo skriva iza pojma yoga i dati nam uvid kako svatko od nas može postati yogi vršeći svoje svakodnevne aktivnosti u pravilnoj svjesnosti.

U svakom slučaju, nakon početnog podučavanja koje je imalo za svrhu dati određene teoretske postavke, Bhagavad-gita se nastavlja u veoma praktičnom duhu dokazujući da je njeno učenje namijenjeno za svako doba i za svaku osobu.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec, u utorak 13.3.2012.

Slijedeći vedsko načelo da se obrazovanje ne naplaćuje, ulaz na predavanje je besplatan, no, također u duhu vedske tradicije, svatko može ostaviti proizvoljnu donaciju kojom pomažete organizaciju i realizaciju ovog programa namijenjenog za dobrobit svekolikog pučanstva.

Dođite i pridružite nam se u pokušaju da sve naše aktivnosti postanu prava umjetnost.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →