Vladavina kralja Judištira (nastavak)

Objavljeno
Komentari Nijedan

“Radosne krave, vimena punih mlijeka, natapaju pašnjake mlijekom…”

Moram priznati da u doba kad je čak i u našoj lokalnoj županiji teško vidjeti kravu, gornja rečenica zvuči poprilično idlično ili čak fantastično…Susjedi koji su u našem selu držali krave su prije nekog vremena zaključili da je isplativije baviti se kozama čije mlijeko se danas, uglavnom, više vrednuje, a ne zaboravimo da živimo u nekom čudnom vremenu kad za pola litre malkice aromatizirane vodice treba izdvojiti više kuna nego li za litru kravljeg mlijeka.

Ukoliko ste npr. proizvođač krumpira i želite “skočiti” autobusom do glavnog grada Muđimurske županije, (povratna) autobusna karta će Vas koštati jednu do dvije1 vreće krumpira, dok bi slična vožnja taksijem značila trošak ravan godišnjoj potrošnji krumpira prosječne obitelji…

Nećemo više razglabati nelogičnosti modernog društva i njegovih (ne)vrijednosti, no, ne treba biti previše mudar te zaključiti da je, očigledno, “nešto trulo u državi Danskoj”…Proizvodi poput mlijeka, žitarica, voća i povrća su primarni2 izvor naše egzistencije, a njihove otkupne cijene su bezobrazno niske usporedimo li ih s gomilom proizvoda koje pune police trgovačkih centara i spadaju u kategoriju poznatu kao “junk-food” ili su najvjerojatnije nešto od mnoštva nepotrebnih gluposti koje su namijenjene da svojim “žrtvama” ukradu teško zarađeni novac i “pomognu” u traćenju dragocjenog vremena koje bi trebalo iskoristiti za duhovni život odn. samospoznaju.

Stoga, slušanje i/ili diskutiranje Šrimad Bhagavatama koji, između ostalog, opisuje način vladavine kraljeva poput Judištira nam može pomoći razviti vjeru da “nije sve izgubljeno…”.

Naravno, postoji samo jedan problem: moramo se u svom životu odlučiti “kojeg psa želimo hraniti”!

Da Vam pomognemo pri donošenju odluke, pozivamo Vas na nastavak diskusije “Vladavina kralja Judištira”, u utorak, 23.-eg veljače, s početkom u 19 sati — prvi kat “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

1 Naravno, zavisi od veličine pakiranja.

2 Čak i oni koji nisu vegetarijanci, ovise o proizvodnji žitarica kojima se hrane životinje…

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →