Vladavina kralja Judištira

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon tjedna duhovne ekonomije u kojem smo imali priliku ugostiti Dhanešvaru Prabhua, učenika Šrila Prabhude, koji nam je dao uvid u pogled na modernu ekonomiju iz perspektive Bhagavad-gite, vraćamo se našem ustaljenom projektu “Krema vedske mudrosti” predavanjem “Vladavina kralja Judištira” koje se u utorak, 9.-og veljače održava u Čakovcu, na prvom katu “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38 s početkom u 19 sati.

Sve ono što smo čuli protekli tjedan o tome kako bi trebala izgledati “humana ekonomija” odn. ekonomija u guni vrline koja se temelji na načelu davanja i zbrinjava svako živo biće, je upravo opisana u stihovima Šrimad Bhagavatama koji slijede u našoj diskusiji…

Gospodin Šri Krišna se sprema napustiti dvor kralja Judištira svakog trenutka, a mi imamo priliku kroz Šrimad Bhagavaram dobiti detaljne informacije o ekonomskom modelu kojem bismo trebali težiti. Ista stvar vrijedi i za svaki drugi aspekt praktičnog života jer Šrimad Bhagavatam je enciklopedija duhovnog znanja, pa obuhvaća sve što nam je potrebno kako bismo uspješno odradili ovu “zemaljsku lekciju”, te slijedili primjer velikih autoriteta nalik djedu Bišmadevu.

Ukoliko ste bili nazočni nekom od javnih predavanja na temu “duhovne ekonomije”, sada je prekrasna prilika1 čuti nešto o tome na temelju Šrimad Bhagavatama.

Naravno, cijena ulaznice je još uvijek jednaka kao i ranije, ali uvijek možete razmisliti o tome da bi bilo lijepo još nekoga dovesti sa sobom, naravno, ukoliko smatrate da ono što sami slušate/radite ima (neku) vrijednost u našem vlastitom životu.

1 Naravno, radi se o pukoj “slučajnosti” da nas gore navedeno ‘gradivo’ čeka netom nakon mini-turneje Dhanešvare Prabhua posvećene temi “Duhovna ekonomija”.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →