Varnašrama dharma – vedski društveni sustav

Objavljeno
Komentari Nijedan

Šesto predavanje iz ciklusa “Uvod u drevnu mudrost Veda” će se održati u utorak 11.10.2011. s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke). Točna adresa je: A. Schulteissa 19, Čakovec.

Tema predavanja je “Varnašrama dharma — vedski društveni sustav” i zadire u sociologiju vedske mudrosti.

Mnogi od nas vjerojatno nisu zadovoljni društvenom situacijom koja vlada u našoj zemlji, a vjerojatno niti na globalnom planu.

Postoji li rješenje za krizu u kojoj se nalazimo? Ima li vedska mudrost rješenje za sociološke probleme modernog čovjeka?


Na našu sreću, Vede govore veoma detaljno o savršenom drušvenom sustavu varnašrama dharme koji na znanstveni način daje upute za svakog pojedinca glede njegovih propisanih dužnosti vršenjem kojih svatko daje svoj puni doprinos prosperitetu čitave zajednice koja onda pruža najbolje uvjete kako za materijalni, tako i za duhovni razvoj pojedinca.
Da li Vam to zvuči kao utopija?

Dođite i razuvjerite se!!!

Predavanje će, kao i do sada, održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

Napomenimo još da u utorak, prema vedskom kalendaru započinje tzv. mjesec Kartika — najpovoljnije razdoblje u godini koje se može i treba iskoristiti za osobni duhovni razvoj, pa stoga za sve posjetitelje pripremamo malo iznenađenje.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →