Uvod u Bhagavad-gitu

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon završetka ciklusa “Uvod u drevnu mudrost Veda”, pred nama je novi ciklus i još podosta zajedničkog druženja uz drevnu mudrost jednog od najpoznatijih i najvažnijih vedskih spisa — Bhagavad-gite.

Teško bi bilo nabrojati sve poznate osobe koje su nalazile nadahnuće u Bhagavad-giti, no s jedne strane to nije niti potrebno. Naime, Bhagavad-gita predstavlja standard sam po sebi i stoga joj nije potrebna nikakva reklama.

Uvodno predavanje ima zadaću da nas upozna s povijesnim kontekstom u kojem je izgovorena Bhagavad-gita, te da nas upozna s temama koje ovaj vedski spis obrađuje. Poseban naglasak će biti stavljen na relevantnost učenja Bhagavad-gite danas kao metode rješavanja praktičnih problema svakog pojedinca bez obzira na nacionalnost, vjeroispovijest, političko opredjeljenje, boju kože, spol itd.

Predavanje će se, kao i obično, održati, u utorak, 22.11.2011.na adresi: A. Schulteissa 19, Čakovec — u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) s početkom u točno 19h.

Napomenimo još da preporučamo da sa sobom ponesete neki komad papira i olovku kako biste lakše pratili seminar, a ukoliko imate svoj primjerak knjige, bilo bi korisno da ga ponesete sa sobom radi lakšeg praćenja i sudjelovanja.

Poučeni iskustvom s uvodnog ciklusa, ovoga puta ćemo počinjati sa seminarom u točno navedeno vrijeme, te završavati u 20:30h.

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →