Uputstva Šri Narade (radionica)

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nastavljamo s diskutiranjem uputstava koja Šrila Narada Muni upućuje svom učeniku Šrila Vyasadevu kako bi ga inspirirao da za dobrobit svih živih bića sastavi Šrimad Bhagavatam.

Kako je unutarnje nezadovoljstvo njegovog učenika bilo neposredni povod za dolazak Šri Narade na ‘mjesto događaja’, bilo bi veoma počno proučiti metodologiju koju je Vyasadeva primijenio kako bi na odgovarajući način riješio svoj problem.

Naime, njegova analiza je npr. odmah eliminirala bilo kakav izvanjski element kao mogući uzrok njegovog problema koji se očitovao osjećajem praznine u srcu…

Iz tog razloga, nakon što završimo diskusiju Naradinih uputstava, nadamo1 se da ćemo imati vremena i za praktičnu radionicu u pokušaju da ovo veoma vrijedno znanje primijenimo na koristan način u svom vlastitom životu.

Stoga, dođite osobno i pozovite svoje prijatelje i rođake koji vole ‘praktičniji pristup’ na novo predavanje/radionicu u sklopu projekta Krema vedske mudrosti koju će održati/voditi Gour-Gadadhara Dasa u utorak, 26.8.2014.-e godine s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

1 To je već bilo u planu za prošli put, ali, opet, se pokazalo da stvari nisu pod našom kontrolom.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →