Učenja djeda Bišmadeva

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon kraće stanke vraćamo se našem ustaljenom programu — projektu “Krema vedske mudrosti” odn. sustavnom proučavanju Šrimad Bhagavatama…

Podsjetimo se ukratko gdje smo stali prošli put — djed Bhišma je uspio svojim vještim govorom umiriti bolom shrvanog kralja Judištira ukazujući mu da sve što se je desilo — bitka na Kurukšetri — kao i ono što ga očekuje — preuzimanje kraljevskog trona odn. briga za podređene građane — spada u dio plana Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne. Drugim riječima svako živo biće u čitavom univerzumu je u svakom pogledu potpuno pod utjecajem neizbježnog vremena koje predstavlja jednu od energija Svevišnjeg Gospodina.

Iz tog razloga, kralj Judištir shvaća da je bolje da iskoristi još ono malo vremena koje djed Bhišmadev planira1 provesti u materijalnom univerzumu kako bio dobio važna uputstva koja će mu biti od suštinske važnosti za pravilno izvršavanje dužnosti koja ga očekuju u skoroj budućnosti.

O čemu se radi, nadamo se, biti ćemo u mogućnosti saznati na programu “Učenja djeda Bišmadeva” koji se održava u utorak, 28.-og srpnja 2015.-e godine. Po već ustaljenom običaju održava se na prvom katu zgrade “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec s početkom u 19 sati.

1 Djed Bhišmadeva je dobio blagoslov da može odrediti trenutak napuštanja tijela po svom nahođenju.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →