Tri odlike materijalne prirode

Objavljeno
Komentari Nijedan

Izgleda da nas vrućine još neće napustiti neko vrijeme, ali puno važnije pitanje jest kada će nas ‘napustiti’ utjecaj tzv. guna odn. odlika materijalne prirode.

Jedno od značenja riječi guna na sanskritu jest ‘konopac’ i ti ‘konopci’ nas — stanovnike duhovnog svijeta — drže čvrsto zarobljene u ovom materijalnom svijetu.

Najzanimljiva stvar jest da mi uglavnom uopće to niti ne primjećujemo i pritom pjevušimo pjesmice o nekoj tzv. ‘ slobodi’ i tome slično. Kakva je moć iluzije?!

Srećom po nas, ukoliko smo dovoljno mudri i inteligentni da to prepoznamo, Svevišnji Gospodin Šri Krišna ostavio nam je Bhagavad-gitu odn. znanje koje nam može pomoći da razumijemo kako dobrovoljno pristajemo biti svezani, no dano nam je i znanje kako se osloboditi tih ‘okova’.

U 14.-om poglavlju Bhagavad-gite, Šri Krišna nam daje uvid kako postajemo uvjetovani i detaljnu analizu kako svaka od te tri gune odn. odlike materijalne prirode djeluje, te kakva je njihova uloga u procesu ‘zarobljavanja’.

Skidajući veo s te misterije, Šri Krišna je odškrinuo vrate slobode za svakog iskrenog tragaoca…

To je nešto uistinu vrijedno, pa Vas iskreno pozivamo da nadvladate slabost vrućinu i dođete u utorak, 30.7.2013.-e godine na predavanje “Tri odlike materijalne prirode” koje će se održati s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec).

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a radi posebnih vremenskih (ne)prilika, ovaj put ne naplaćujemo ulaz na program.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →