Tko/što je uzrok patnje?

Objavljeno
Komentari Nijedan

Već dulje vrijeme prateći poglavlja Šrimad Bhagavatama imamo priliku u velikoj mjeri diskutirati značajke doba Kali u kojem živimo. Sve je počelo još otkad je kralj Judištira zamijetio različito znamenje posumnjavši pritom da uzrok tome mora biti da je Gospodin Šri Krišna okončao Svoje zemaljske zabave. I tako iz stranice u stranicu, niže se oštra analiza degradirajućeg stanja čovječanstva vođenog „niskoklasnim šudrama” nedoraslim položaju koji im je dodijeljen ili su se na neki način izborili za nj.

No, uz sve to, povlači se jedno prikladno pitanje: „Tko/što je uzrok patnje?”, prije svega ovdje mislimo na sve ono što se događa nama samima…Mnogi, doduše, smatraju da je odgovor na ovo pitanje vrlo teško dati ili da ga je nama — običnim smrtnicima — nemoguće dokučiti. Neki, naravno imaju jednostavno objašnjenje pri čemu upiru kažiprst od sebe prema drugima, zaboravljajući da tri naredna prsta polustisnute šake upućuju na suprotnu stranu.

Kojoj god kategoriji pripadamo, uvjereni smo da neće izostati zanimljiva diskusija, a možda, milošću Krišne, i dođemo do pravog odgovora.

To je, vjerovali ili ne, tema diskusije našeg narednog programa u ciklusu „Krema vedske mudrosti” koji se održava u četvrtak, 19.-og travnja 2018,-e godine s početkom u 19 sati.1

1 prostorija broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →