Šrimad Bhagavatam je literarna inkarnacija Boga

Objavljeno
Komentari Nijedan

Smatramo da nećemo (previše) pogriješiti ako pretpostavimo da ovih dana diskusija o različitim inkarnacijama Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne i nije baš najzastupljenija tema na ‘dnevnom jelovniku’ razgovora koje imamo priliku čuti tijekom naših svakodnevnih aktivnosti, ali to se u potpunosti slaže s onim što Šri Krišna kaže u Bhagavad-giti:

“Ono što je noć za sva bića je vrijeme buđenja za samoovladanog, a vrijeme buđenja za sva bića je noć za introspektivnog mudraca.”1

No, ne obazirući se na to na što nam različiti mediji žele usmjeriti pažnju, Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” nastavlja sa svojim redovitim aktivnostima. Na redu je svojevrsni nastavak diskusije koju smo prošli put započeli trećim poglavljem Prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama koje ukratko opisuje neke od inkarnacija Svevišnjeg Gospodina.

Ono što je bio svojevrsni klimaks čitave diskusije odn. jedan od temeljnih stihova cijelog teksta koji jednoznačno deklarira — kṛṣṇas tu bhagavān svayam — “Šri Krišna je izvorna Božanska Osoba”2 je zapravo centralna tema i/ili osovina čitavog teksta.

Nastavak koji će se održati u utorak, 17.6.2014.-e godine na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec — s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) nam još jednom donosi fantastični uvid u veličanstvenost i jedinstvenost spisa koji je predmet našeg pomnog studiranja…

Dođite i otkrijte neke od najvećih tajni koje skriva Šrimad Bhagavatam.

1 Bhagavad-gita: 2.69

2 Šrimad Bhagavatam: 1.3.28.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →