Snaga Krišninih uputstava (2. dio)

Objavljeno
Komentari Nijedan

Naredno predavanje “Snaga Krišninih uputstva (2. dio)” nastavak je diskusije od prošlog puta i razmatra kakva se snaga nalazi u Krišninim uputama, bez obzira da li smo ih primili direktno od Njega poput Arđune, ili putem vjerodostojnog duhovnog učitelja — Krišninog predstavnika koji dolazi u sustavu učeničkog naslijeđa.

Arđuna je, naizgled, bio izgubljen netom nakon povratka iz Dvarake donijevši sa sobom vijest o Gospodinovu odlasku s lica planete Zemlje, no, srećom, našao je utjehu u sjećanju na instrukcije odnosno učenja Bhagavad-gite. To je snažan primjer koji je na raspologanju svakom od nas, ukoliko postanemo dovoljno inteligentni kako bismo to iskoristili u vlastitom životu.

Pokušajmo…npr. kad nas nešto muči1, možemo se pomoliti Krišni da nas obdari Svojom milošću dajući nam neophodnu inteligenciju kako bismo bili u stanju djelovati u skladu s Njegovom voljom tako što ćemo nasumice otvoriti Bhagavad-gitu pročitavši (barem) jedan2 stih u potpunosti3…i, praksom, te iskrenim obraćanjem Gospodinu, biti ćemo u mogućnosti čuti.

Rezultat takovog djelovanje vidjeti ćemo na osobnom primjeru Arđune…

Ukoliko želimo slične/iste rezultate u svom životu, prvi korak je da se, možda, nađemo zajedno na narednom programu koji se održava u četvrtak 2.11.2017.-e godine 19 sati: — prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

1 I ne samo onda, već, po mogućnosti, uvijek.

2 Naša uobičajena praksa je čitati barem dva stiha dnevno tako da svake godine pročitamo čitavu Bhagavad-gitu, no malo više o detaljima te prakse moći ćete uskoro pročitati na našim web stranicama. :wink

3 Tu mislimo na čitanje sanskrita, prijevoda riječ-po-riječ, prijevoda, te komentara stiha.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →