Sjećanje na Krišnu

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlo predavanje dalo nam je uvid u različite kategorije osoba koje se ne žele predati Svevišnjem Gospodinu Šri Krišni. Radi se o ‘uzorcima’ ponašanja koji nas sprečavaju da duhovno napredujemo, te nam znanje o njima može pomoći da otkrijemo te ‘unutarnje demone’.

Puno optimizma mogli smo dobiti kroz diksusiju o četiri vrste osoba koje, na neki način, prilaze Krišni. Iako se ne radi o potpuno čistim motivima, On je veoma milostiv i svejedno ih smatra velikim dušama.

No, također smo mogli čuti tko Mu je najviše drag, što nam daje smjernice kako pravilno napredovati.

Ostaje nam, u sedmom poglavlju, da još prodiskutiramo o onim vrstama osoba koje do sada nisu bile dotaknute i čujemo što Šri Krišna misli o njima…

Nakon toga, vrijeme je da krenemo na osmo poglavlje “Dostizanje Svevišnjeg” Bhagavad-gite, čujemo kakva pitanja zaokupljaju Arđunu i saznamo kako je moguće sjećati se Krišne, te kakav blagoslov očekuje takvu osobu koja je u stanju to činiti.

Kao i do sada, predavanje će se održati na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati, datum predavanja je utorak, 20.11.2012-e godine, a predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Ulaz je besplatan — dođite na zadnje predavanje u ovom mjesecu Kartiku.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →