Savršenstvo odricanja

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prije nešto više od dvije godine započeli smo ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite, ne znajući kakav je put pred nama i koliko će nam otprilike vremena trebati da ustrajemo kako bismo zaokružili naše skromno studiranje.

plakat za predavanje "Savršenstvo odricanja (1. i 2. dio)", Čakovec, 3. i 17.12.2013.

Narednim predavanjem “Savršenstvo odricanja” ulazimo u posljednje poglavlje Bhagavad-gite i nakon još, nadamo se, nekoliko predavanja doći ćemo do neumitnog kraja i svojevrsnog rastanka s Bhagavad-gitom i njenim glavnim junacima – Svevišnjom Božanskom Osobom Šri Krišnom, te Njegovim dragim prijateljem, odn. učenikom, Arđunom.

Naravno, Bhagavad-gita vječno živi u srcima onih koji se njome nadahnjuju, a uskoro, točnije 12.12.2013.-e godine imati ćemo priliku proslaviti još jednu godišnjicu dana kada je Gita izgovorena na bojnom bolju Kurukšetre prije više od pet tisuća godina. To će biti još jedna prilika za one koji slijede zavjet ‘dva stiha dnevno’1 da se upuste u još jedno svakodnevno druženje s Bhagavad-gitom.

Još uvijek nismo 100% sigurni što ćemo odabrati za nastavak2 ciklusa predavanja, pa je stoga bolje da se za ovaj put vratimo na našu temu.

Na prošlom predavanju završavajući 17.-o poglavlje, naglasili smo da ono na neki način predstavlja kraj Bhagavad-gite, pa je zato posljednje poglavlje sažetak svih učenja koja su do sada predstavljena.

Zato, nemojte propustiti grand finale Bhagavad-gite i dođite u utorak, 3.12.2013.-e godine u 19 sati u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresu A. Schulteissa 19 na predavanje “Savršenstvo odricanja”.

Kako do sada nismo narušili našu tradiciju, to nećemo učiniti niti ovaj put – ulaz na predavanje je slobodan odn. proizvoljna donacija, a predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

1 Naime, ukoliko pratimo ritam da svaki dan pročitamo u potpunosti dva stiha Bhagavad-gite, uključujući stih na sanskritu, prijevod riječ-po-riječ, prijevod stiha, te komentar Šrila Prabhupade, to znači da ćemo kroz čitavu godinu slijeđenja takvog ‘zavjeta’, od dana kada je Bhagavad-gita izgovorena, imati priliku u potpunosti pročitati čitavu knjigu!!!

2 Ukoliko imate neku ideju što bi moglo biti zanimljivo, slobodno nas kontaktirajte.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →