Reforme

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prvi proljetni program1 u sklopu projekta “Večer vedske kulture” označava i moj novi/stari početak pisanja najava koje je bilo prekinuto u nadi da će netko drugi preuzeti i zadržati “štafetnu palicu”. No, usprkos toga, nadamo se da će se u bližoj budućnosti pojaviti osoba koja će preuzeti odgovornost na duže staze.

U međuvremenu recimo nešto o narednom programu naslova “Reforme” koji se održava u uobičajenom terminu — prva nedjelja u mjesecu s početkom u 17 sati što ovog puta znači: nedjelja, 3.4.2016. Mjesto je također dobro poznato — prvi kat “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Što Vas očekuje ovaj put?

Kao prvo, prema vedskom kalendaru, ove nedjelje nas očekuje Ekadaši što podrazumijeva da će biti nekih promjena glede uobičajenog jelovnika, no unatoč tome što je Ekadaši dan namijenjen vršenju strogosti, intenzivnijim duhovnim aktivnostima i sl., uvjereni smo da će se Sankaršana Prabhu potruditi da nam malo olakša naše “strogosti”.

Da u potpunosti iskoristimo povoljnost Ekadašija uz pjevanje Gospodinovih Svetih Imena, dužnost da nas uvede u duhovnu dimenziju, ovaj put je pripala Dharma-vatsalah Prabhuu i njegovoj “muzičkoj družini”…

Za sredinu programa, ovaj put će se potruditi Vaš vjerni “najavljivač” — Gour-Gadadhara Dasa uz prigodno predavanje na temu koja ima puno medijskog prostora u vremenu u kojem živimo. Naravno, riječ “reforme” danas čak ima vrlo negativnu konotaciju zahvaljujući političarima današnjeg doba koji vrlo vješto koriste taj termin u promidžbene svrhe2 pokušavajući “navući” glasače obećavajući “promjene” koje će, rezultirati “boljim životom” što bi u prijevodu trebalo značiti “više osjetilnog uživanja”.

Dakako, uglavnom ispadne da oni koji najviše pričaju o reformama, na kraju ili ne učine ništa po pitanju istih ili samo “provedu reforme” pomažući puku da (još više) “stegne remen” — upravo suprotno predizbormim obećanjima.

Iz tog konteksta, biti će zanimljivo što nam “vedska kultura” može ponuditi po pitanju reformi odn. o kakvim se to “reformama” radi, tko bi ih trebao provesti i na koji način. Dodamo li da se cijela diskusija odvija na gore već spomenuti Ekadaši dan, onda Vas samo možemo pozvati da nam se pridružite.

Ulaz je (i dalje) besplatan, Vaša donacija je (i dalje) proizvoljna.

1 Mislimo, naravno, na ovu godinu.

2 Uglavnom u vrijeme tokom predizbornih kampanji

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →