Razgovor između Narade i Vyasadeva

Objavljeno
Komentari Nijedan

Kaže se da “Čudni su putevi Gospodnji”, pa to možemo primijeniti i na naše studiranje Šrimad Bhagavatama…Naime, prošli put smo nakanili pozabaviti se detaljima života Šrila Narade Munija, sve u pokušaju da se malo utješimo da niti njemu nisu uvijek cvale ruže. Ali, kao što to već obično biva, Svevišnji Gospodin nam je još jednom ukazao na tu vrlo važnu činjenicu da se stvari ne odvijaju pod našom već Njegovom kontrolom.

Iz tog razloga, najava za naše naredno predavanje “Razgovor između Narade i Vyasadeva” praktički ne bi niti bila potrebna, ali Vaš autor je pisanje iste prihvatio kao svoju stalnu obavezu i dok ne pronađemo1 nekog drugog, nastaviti ćemo sa svojom službom.

Gdje smo ono stali…aha, naredno predavanje će (opet) održati Gour-Gadadhara Dasa u utorak, 21.-og listopada 2014.-e godine s početkom u 19 sati na prvom katu zgrade “Stari hrast” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Prošlo predavanje je bilo veoma živo i obilovalo je mnogim pitanjima. Možemo reći da smo nekima od Vas ostali i dužni, stoga ćemo ovaj put pokušati ispraviti stvar. Oni koji nisu (bili) s nama se, s pravom, mogu zapitati što je bilo toliko zanimljivo ili intrigantno?

Pa, Narada muni je dao slijedeću izjavu:

Dok obavlja svoje dužnosti u skladu s uputama Šri Krišne, Svevišnje Božanske Osobe, osoba se stalno sjeća Njega, Njegovih imena i Njegovih odlika.

Pitanje je bilo: “Kako?”

Diskusija koja je uslijedila je samo ovlaš dotaknula odgovor, a za ostatak moramo strplivo nastaviti sa slušanjem Šrimad Bhagavatama…

1 Ne brinite, naučili smo lekciju, pa želimo reći: “Dok Svevišnji Gospodin ne pošalje novu osobu…”

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →