Provjera (ne)znanja

Objavljeno
Komentari Nijedan

Čuo sam u više navrata od prijatelja i poznanika koji rade u obrazovnim institucijama da nastavnici koriste jedan trik kad se nađu u škripcu, odn. kad im se zalomi da, iz određenih razloga, ne dođu potpuno spremni na predavanje…

Također, vjerujem da su mnogi od nas, u ulozi učenika, na svojoj koži imali priliku osjetiti (ne)djelotvornost tog “čudotvornog lijeka”, dok se neki od Vas možda još uvijek čudite o kakvom se to eliksiru ovdje radi.

Naravno, stvar je poprilično prosta, odn. recept je jednostavan i kaže: “Kad nisi spreman, onda ispitivanje!”

Uz evoluciju obrazovnog sustava, nove kurikulume i sl., te informacija koje su mi dostupne, lako je moguće da je taj trik zastario u smislu da ga učitelj ne smije koristiti ukoliko nije najavljen dovoljno tjedana unaprijed, ali Vaš autor odn. predavač1 na slijedećem programu “Provjera (ne)znanja” koristi svoje pravo, slijedeći drevni vedski sustav obrazovanja, po kojem učitelj ne mora unaprijed najaviti kontrolne i slične provjere znanja jer se one ionako dešavaju “spontano” svakog dana u režiji Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne i, naravno, ne zaobilaze čak niti učitelje.

Dobra iliti utješna vijest u svemu tome jest da će možebitna provjera znanja na narednom programu2 biti plod unaprijed smišljenog plana, a, povrh toga, nadamo se da će biti prisutno i nešto “cvijeća” kako ne bismo u potpunosti zanemarili neke (dobre) stare navike…

Ukratko: kala, deša, patra [3]

1 Ukoliko se netko ponadao da smo promijenili osobu zaduženu za diskutiranje “Kreme vedske mudrosti”, ostat ćete razočarani…do narednog programa kada spremamo posebno iznenađenje!!

2 Program se održava u redovitom terminu, na ustaljenom mjestu što, prevedeno, znači: utorak, 8.-og ožujka, s početkom u 19 sati — prvi kat “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

3 “U skladu s mjestom, vremenom i okolnostima.”

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →