Proces znanja

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ako je netko posumjao da smo posustali radi toplinskog vala, morat ćemo Vas razočarati.

Temperatura (zraka) je u porastu, dolazi ljeto, a mi diskutiramo možda i najsloženije poglavlje Bhagavad-gite. Radi se o trinaestom poglavlju koje nosi naslov “Priroda, uživalac i svjesnost” i Šrila Prabhupada kaže da bismo ovo poglavlje trebali studirati uz pomoć duhovnog učitelja, no mi prihvaćamo da su Bhaktivedanta komentari i društvo bhakta dobitna kombinacija da prodremo u misteriju ovog poglavlja koje, na neki način, odlikuje stil Upanišada.

Za one koji nisu redovno s nama, recimo i to da smo u prošlom redovnom terminu Bhagavad-gite imali u gostima Smita Krishna Swamija, a prije toga smo započeli trinaesto poglavlje s Arđuninim pitanjima jer je veći dio ‘predavanja’ iskorišten za radionicu.1

1 Iz nekoliko izvora smo doznali da je iskustvo bilo pozitivno.

Niti sami ne znamo što nas očekuje ovaj put…škola je završila i nadamo se da je naš grafički dizajner još uvijek na životu iako je morao uzeti neplaćeni dopust.

Malu stanku smo također iskoristili da upotpunimo našu arhivu predavanjima iz ‘druge trećine’ Bhagavad-gite čime su obuhvaćena sva predavanja od 7.-og do 12.-og poglavlja.

Ako niste sigurni hoće li Vam mozak proključati na ovoj vrućini, srdačno ste pozvani da nam se pridružite u utorak, 18.6.2013.-e godine u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec) s početkom u 19 sati — mi ćemo se potruditi da Vas zagrijemo — topla prostorija — nema klima uređaja — ‘jednostavna’ filozofija.

Predavač je, i ovaj put, Gour-Gadadhara Dasa, a radi posebnih okolnosti ovaj put nećemo naplatiti ulaz na program. Naprotiv, svakog posjetioca očekuje malo Krišnine ‘milosti’ u obliku prasadama.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →