Predanost ili odvojenost

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošli put smo završili s četvrtim poglavljem Bhagavad-gite koje nosi naslov “Transcendentalno znanje” u kojem je Šri Krišna objasnio različite vrste žrtvovanja koje osoba može vršiti u skladu sa svojim društvenim položajem, sklonostima, sposobnostima…

Da bismo u tome bili uspješni, te da ne padnemo u zamku “obavljanja tuđeg posla” (što je zapravo griješno u skladu s vedskim spisima), Šri Krišna nam savjetuje prihvaćanje vjerodostojnog duhovnog učitelja koji je “vidio istinu”. Rezultat primanja znanja od takve osobe jest da više nećemo pasti u iluziju.

Na kraju četvrtog poglavlja, Šri Krišna ohrabruje svog učenika Arđunu da “naoružan mačem znanja sasiječe sve sumnje koje su se pojavile u njegovom srcu radi neznanja”, te izvrši svoju dužnost, odn. da se bori…

Naizgled, zvuči prilično jednostavno, no Arđuna još uvijek nije uvjeren.

Jesmo li mi?

Ukoliko nam još uvijek nije jasno “što i kako”, bit će zanimljivo čuti kakva još pitanja muče Arđunu kojima započinje peto poglavlje Bhagavad-gite.

Dođite na novo predavanje “Predanost ili odvojenost” u ciklusu Bhagavad-gita koje se održava u utorak, 17.7.2012. godine s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) — točna adresa je: A. Schulteissa 19, Čakovec.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je, ovaj put, slobodan.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →