Predano služenje

Objavljeno
Komentari Nijedan

Šri Krišna je ispunio sve želje Arđuni — prvo mu je pokazao Svoj kozmički oblik koji je ga je uplašio i uznemirio. Nakon toga, Arđuna je poželio vidjeti četveroruki oblik Višnua, da bi naposlijetku ponovno imao priliku vidjeti svog dragog prijatelja Šri Krišnu u Njegovom izvornom obliku s dvije ruke.

Potom su uslijedile prekrasne molitve Arđune koje imaju snagu da nas dirnu u srce, ali također su veoma poučne dajući nam uputstva kako uspostaviti pravilan odnos sa Svevišnjim Gospodinom. Također smo čuli da je dvoruki oblik Šri Krišne Njegova najpovjerljivija forma koja je vidljiva samo onim posebnim dušama koje su uključene u Njegovo čisto predano služenje.

Šri Krišna nam je također podario posebni dar u vidu ‘formule’ koja definira što je predano služenje pomoću kojeg osoba “može doći k Meni”.

Pred nama je finale suštinskog dijela Bhagavad-gite (7.—12.-o poglavlje) čija je centralna tema bhakti odn. predano služenje.

Naravno, s jedne točke gledišta, to je tema čitave Bhagavad-gite, ali u ovom dijelu, predano služenje je posebno naglašeno i konačno nas dovodi do dvanaestog poglavlja “Predano služenje” što je i naslov narednog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita.

Nemojte propustiti slušati što će Šri Krišna reći u završnici druge trećine Bhagavad-gite na temu predanog služenja.

Program se, kao i obično, održava na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec), u utorak 23.4.2013.-e godine s početkom u 19:30 sati, a ovaj put predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →