"Ponavljanje je majka znanja..."

Objavljeno
Komentari Nijedan

Pred nama je novi termin za predavanje u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti” i shodno tome, očekuje se da napišem još jednu najavu kako bih cijenjene posjetioce odn. čitatelje našeg bloga pokušao barem donekle upoznati s onim što mogu očekivati.

No, poučeni iskustvom s prošla dva predavanja, ovu ćemo najavu nasloviti poslovicom koju smo upotrijebili prošli put, jasno aludirajući na našu nesposobnost da se držimo zacrtanog plana.

To bi možda mogao biti i dovoljno dobar razlog za jadikovanje ili traženje kojekakvih izgovora u pokušaju opravdavanja naše nemoći. No, upravo suprotno, okrenut ćemo ploču naopako, te se potruditi izvući najviše od situacije u koju smo dovedeni.

Naime, u ovom teškom trenutku sjećamo se mudrosti jednog dragog duhovnog učitelja1 koji bi običavao reći: “Ukoliko želiš nasmijati Krišnu, pričaj Mu o svojim planovima!”

Razmišljajući o toj mudrosti, pada nam na pamet da smo možda, nekom ludom srećom, dobili tračak milosti Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne koji se može samo slatko nasmijati čitajući naše najave o planiranom broju stihova koje ćemo obraditi pojedinim predavanjem.

Zato ćemo (barem) ovaj put odustati od te navike i samo Vas upućujemo da pročitate ono što smo najavljivali prošli i pretprošli put, a za naredni program recimo da se održava u utorak, 6.-og svibnja 2014.-e godine na našem “starom” mjestu — u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec — s početkom u, nadamo se2, 19 sati.

Dođite i počujte kako Gour-Gadadhara Dasa pokušava nasmijati Svevišnjeg Gospodina Šri Krišnu…

1 Radi se o Njegovoj Svetosti Bhakti-tirtha Swamiju

2 Ne možemo garantirati točan početak programa jer je u posljednje vrijeme bilo puno padalina u našim krajevima, a svi znamo što to raste kao ludo poslije kiše.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →