Pojava Šri Narade

Objavljeno
Komentari 1

Završili smo diskutiranje prva tri poglavlja Prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama koja su, moramo priznati, prilično “gusta”…Naime, Šrila Suta Goswami je dao odgovore na praktički sva pitanja mudraca iz Naimišaranye. Čuli smo pregršt prekrasnih stvari o slavama Šrimad Bhagavatama koji je “briljantan poput sunca” i “osobe koje su izgubile svoju viziju zbog guste tmine neznanja dobit će svjetlo od te Purane”.

Šrila Suta Goswami je također dao pregled mnogih inkarnacija Svevišnjeg Gospodina i pri tome utemeljio položaj Šri Krišne kao izvorne Božanske Osobe.

Pri kraju trećeg poglavlja, čuli smo da je Šrimad Bhagavatam literarna inkarnacija Boga, te da je moguće pažljivim studiranjem susresti Šri Krišnu na njegovim stranicama, a već od ranije znamo da je slušanje, slavljenje, obožavanje i sjećanje na Šri Krišnu rješenje svih naših problema.

Sve u svemu, čuvši što je Šrimad Bhagavatam, čime se bavi, što je cilj njegova proučavanja, sada imamo više nego izvrstan temelj da zaronimo duboko u nektar Bhagavatama.

No, prije toga, bilo bi lijepo saznati o razlozima kako je došlo do toga da Šrila Vyasadeva sastavi svoje remek djelo, kako ga je Šukadeva Goswmi primio od svog oca, te izgovorio kralju Parikšitu gdje je bio prisutan i Šrila Suta Gosvami.

Sva ova i još mnoga druga pitanja postavlja Šaunaka Riši u ime mudraca okupljenih u šumi Naimišaranye i pred nama je novo predavanje “Pojava Šri Narade” koje se bavi gore navedenim temama.

Dođite u utorak, 1.-og srpnja 2014.-e godine u 19 sati u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) na nastavak diskutiranja Šrimad Bhagavatama.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Komentari

  1. hridaya rama das

    vancha kalpa bhakte!jaya šrila prabhupad!isckon guru vrinda ki jay!jedva čekam da se pojavi šri narada muni preko prabhu gouragadhadarovog jezika kroz naše uši do našeg srca i tu ostane bar neko vrijeme,poznavajući prirodu šri narada munija,he he!neka se ove zabave i diskutiranja nastave,pa i do duhovnog svijeta,nadam se da ćamo se svi složiti!sve najbolje u duhovnom životu,vaš sluga hridaya rama!guru parampara ki jay!

Komentari za ovaj članak su istekli.

← Starije Novije →