Pitanja mudraca

Objavljeno
Komentari Nijedan

Započeo je novi projekt Krema vedske mudrosti i nakon uvodnog predavanja krećemo na stvar. U uvodnom dijelu čuli smo neke od slava Šrimad Bhagavatama — kralja vedske literature, te rekli nešto o metodologiji koju ćemo pratiti tijekom naših izlaganja. Kako ne bismo produživali vrijeme samog predavanja odn. seminara, molimo Vas da, po mogućnosti, dođete pravodobno da započnemo u točno dogovoreni sat i, shodno tome, završimo prema planu — 20:30 sati.

Pred nama je prvo poglavlje, prvog pjevanja koje predstavlja invokaciju čitavog djela. Ono nam također daje uvid u povijesni kontekst u kojem je Šrimad Bhagavatam izgovoren kralju Parikšitu od Šukadeve Goswamija odn. kako su ga mudraci u Naimišaranyi čuli u izvedbi Sute Goswamija.

Ovo je vrlo važan trenutak za svakog od nas tko želi razumjeti važnost odn. relevantnost Šrimad Bhagavatama za današnje doba u kojem živimo. Naime, često puta neki ljudi doživljavaju svete spise kao knjige koje sadrže zanimljivu mudrost koja možda i nije baš praktična za čovjeka koji živi u 21.-om stoljeću.

No, istina je potpuno drugačija – Šrimad Bhagavatam je upravo i izgovoren za nas kako bi nam dao baklju znanja koja jedino može raspršiti mrak željeznog doba Kali u kojem živimo.

Uvjereni smo da putem različitih medija poput štampe, TV-a, Interneta itd. imate priliku dovoljno čitati/slušati/gledati o mračnim aktivnostima suvremenog čovjeka. No, sve to nam, nažalost, ne može donijeti niti radost niti rješenje naših problema.

Zato Vas pozivamo da pokušate s “alternativom” — dođite u utorak 25.2.2014-e u 19 sati u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 i priključite nam se u kušanju transcendentalnog nektara “koji jedini može zadovoljiti našu dušu”.

Također se nadamo da među našim stalnim posjetiteljima ima i onih koji žele unaprijediti svoj status posjetitelja/polaznika, te da je netko barem bacio pogled na stihove/komentare koji nas očekuju tijekom diskusije na programu “Pitanja mudraca”.

Ukoliko posjedujete primjerak prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama, nemojte ga zaboraviti ponijeti kako ostali ne bi morali brinuti.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →