Odnosi, odnosi...

Objavljeno
Komentari Nijedan

Tehnički razlozi su bili razlog da je predavanje prošli put imalo ulogu “reprize”, iako bi bilo preciznije reći da se u stvari radilo o “majci znanja”.

U svakom slučaju bilo je zanimljivo (opet) diskutirati kako su stanovnici Dvarake priredili srdačan doček Svevišnjem Gospodinu Šri Krišni u Njegovoj prijestolnici, te kako je On uzvratio građanima na vrlo osoban način u skladu s položajem svake osobe.

Ukoliko se podsjetimo da Šrimad Bhagavatam nosi titulu “kralja sve literature” onda nije ništa neobično da imamo na raspologanju pregršt primjera koji nas uče najvažnijim načelima vedske kulture koji su i dan-danas vrlo prikladni, posebice za sve nas koji živimo svoje živote u okruženju tzv. “zapadne kulture”.

Naime, impersonalizam je bolest modernog čovjeka i zapadne civilizacije gdje u nedostatku kvalitetnih međuljudskih odnosa često pribjegavamo trikovima potrošačkog društva koje nas pokušava uvjeriti da će nam posjedovanje — gomile, često potpuno nepotrebnih — stvari pružiti utočište za kojim čeznemo u dubini svoje duše…

U svakom slučaju, diskusija odnosa između Šri Krišne i Njegovih vječnih djelića koji su u ovom slučaju “ilustrirani” zabavom koja se odvija u gradu Dvarake, može nam poslužiti kao svjetionik odn. putokaz u kojem smjeru se kretati ukoliko želimo obogatiti svoje živote kako ne bismo samo (p)ostali žrtve materijalističke “kulture”.

Ukratko: Šrimad Bhagavatam u svom elementu nudeći samo najbolje od najboljeg!

Tehničke pojedinosti: utorak, 26.-og srpnja, prvi kat “Starog hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →