Odlike cara Parikšita (nastavak)

Objavljeno
Komentari Nijedan

Upravo je započeo duhovno-najpovoljniji mjesec u godini, tzv. Kartik kad je izuzetno povoljno učiniti neki dodatni napor na polju duhovnosti…

Iz tog razloga ne preostaje nam ništa drugo negoli barem nastaviti u istom ritmu, a slijedeće predavanje “Odlike cara Parikšita (nastavak)” bi možda trebalo rasvijetliti i neke nove trenutke glede budućnosti projekta “Krema vedske mudrosti”…

Naime, na prošlom predavanju dat je prijedlog1 mogućeg poboljšanja kvalitete čitavog projekta, pa je stoga, kao što smo naveli u samom uvodu, ovo je pravi čas za takvu diskusiju.

Naravno, ne morate se bojati da će čitavo vrijeme predavanja biti utrošeno na “tehničke detalje”, već slijedi nova diskusija o događajima koji su prethodili samoj pojavi cara Parikšita i onome što je uslijedilo netom nakon toga. Sve skupa je to zapravo prekrasna ilustracija vedske duhovne kulture koja nikada ne stavlja puke rituale ispred duhovne esencije.

Kralj Judištira, se iz tog razloga prilično (po)trudio da sve bude “onako kako Bog zapovijeda” —- legitimni nasljednik Pandava se treba pojaviti u povoljnom okruženju, te ispuniti sve ono što se od njega očekuje….a to uopće nije malo.

Nećemo zaboraviti niti slavljenje Gospodina Damodara, pa ukoliko se nalazite u blizini Čakovca, navratite na prvi ovogodišnji program tijekom mjeseca Kartika koji se održava u utorak, 18.-og listopada s početkom u 19 sati na našem starom mjestu — prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38.

1 Prijedlog, naime, uključuje da bi sam predavač imao više posla pripremati predavanja, no, sudionici seminara, također ne bi bili lišeni “dodatne milosti”.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →