Odlazak Gospodina Krišne

Objavljeno
Komentari Nijedan

Konačno smo uspjeli…završiti diskusiju na trinaesto poglavlje Prvog pjevanja Šrimad Bhavatama!! Trajalo je poprilično — još tamo od konca prošle godine, ali nadamo se da je bilo korisno odnosno inspirirajuće s mnoštvom korisnih instrukcija spremnih za praktičnu primjenu u svakodnevnom životu…

Pred nama je novo poglavlje “Odlazak Gospodina Krišne” koje će se pozabaviti događajima na koje su već posredno ukazali kako mahatma Vidura, tako i Šrila Narada Muni. Ne znajući koliko ćemo vremena utrošiti na možebitno ponavljanje starog gradiva, odn. koliko ćemo moći zagrabiti tijekom uvodne diskusije novog poglavlja Šrimad Bhagavatama, recimo samo da se naredni program održava na starom mjestu1, u četvrtak 4. svibnja 2017.-e s uobičajenim početkom u 19 sati.

Neki odlasci koji se dešavaju u našoj svakodnevnici zasigurno ne zaslužuju previše naše pažnje s obzirom da njihovi “glavni glumci” ne zaslužuju niti mrvicu svjetlosti reflektora koji ih obasjavaju u nedostatku nečeg bolje, ali Šrimad Bhagavatam nas podsjeća da:

Ova Bhagavata Purana briljantna je poput Sunca i nastala je neposredno nakon odlaska Gospodina Krišne u Njegovo prebivalište, popraćena religijom, znanjem itd. Osobe koje su izgubile svoju viziju zbog guste tame neznanja u dobi Kali će dobiti svjetlost iz ove Purāne. (SB-1.3.43)

Zato, nemamo pravo na izgovor govoreći da “nema alternative”.

1 prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →