Obilježja transcendentalne osobe

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prošlo predavanje “Yoga — umjetnost sveg djelovanja” je imalo za cilj predstaviti tajnu kako djelovati u ovom materijalnom svijetu, obavljati svoje svakodnevne dužnosti i ostati slobodan od karmičkih posljedica. Drugim riječima, Šri Krišna je ohrabrio Arđunu da je moguće izvršiti svoju dužnost, uzeti učešća u ratu na Kurukšetri i ostati nedirnut griješnim posljedicama kojih se toliko plašio.

Znajući za pravu ‘formulu’ djelovanja odn. u kakvom stanju svijesti bismo trebali vršiti svoje propisane dužnosti, prirodno se nameće pitanje kako znati jesmo li uspješni u tome ili ne. Pored toga, bilo bi lijepo da smo upoznati s obilježjima koje krase osobu koja ne djeluje pod utjecajem triju vezujućih sila materijalne prirode (tzv. gune), odn. koja je transcendentalna i ne stvara karmu svojim aktivnostima.

Naročito danas, kada smo nazočni prisutnosti kojekakvih ‘yogija’ koji prodaju svoje “mačke u vreći” neupućenoj publici, dobro je znati što Šri Krišna — vrhovni autoritet po tom pitanju, ima za reći na tu temu.

Deseto predavanje “Obilježja transcendentalne osobe” u ciklusu “Bhagavad-gita” održat će se u utorak, 27.3.2012. godine u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec. Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, ulaz je besplatan, a donacija za pomaganje ovog projekta je proizvoljna.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →