Objavljeno
Komentari Nijedan

Povodom posjete Njegove Svetosti Candramauli Swamija Varaždinu u subotu, 19. svibnja, Udruga za duhovnu kulturu „Atmarama” organizira festival vedske kulture s predavanjem na temu „Traganje za izgubljenim identitetom – jedini put do istinske sreće“.

Njegova Svetost Candramauli Swami član je Međunarodnog društva za svjesnost Krišne. Monah je, inicirajući duhovni učitelj i propovjednik koji putuje svijetom nesebično prenoseći univerzalno znanje, poruku drevne vedske filozofije te lako primjenljive metode za poboljšanje kvalitete života. Posljednjih godina najviše propovijeda u Americi, Indiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Ukrajini. Poznat je i po svome aktivnom propovijedanju zatvorenicima diljem svijeta.

Pružena nam je rijetka prilika da sretnemo i poslušamo ovako uzvišenu osobu s bogatim znanjem i iskustvom te da svoj život obogatimo primjenljivim rješenjima koja će nam omogućiti sreću i zadovoljstvo osvjetljavajući nam životni put.

Pozivamo vas da odvojite dio svoga dragocjenog vremena i dođete na program koji se sastoji od meditativne glazbe, predavanja i vegetarijanskog domjenka. Program će biti održan u subotu, 19. svibnja. Početak je u 18 sati, na 2. katu dvorane PC Coning, u Pavlinskoj 5, u Varaždinu. Ulaz je besplatan.

Dobrodošli!

Autor
Kategorije gosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nastavljamo „Parikšitov obračun s Kali” — ispred nas je vrlo inspirativni dio Šrimad Bhagavatama koji će nam otkriti zašto stvari u današjem svijetu idu po zlu…

Naime, vladavina kralja Parikšita je bila toliko moćna da je Kali samo naizgled dobio mrvicu manevarskog prostora za svoje djelovanje koje mu je u konačnici bilo potpuno onemogućeno ekspertnim vodstvom koje je znalo kako sve (bogatstvo) upotrijebiti za služenje Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne. S druge strane govorancije modernih političara o takozvanim reformama i borbi protiv korupcije samo su nevješto bacanje pijeska u oči lakovjernih birača koji iz svoje naivnosti i/ili neznanja ne mogu prihvatiti da postoje samo dva rješenja za prije-navedene probleme: oštri mač poput onoga u rukama kralja Parikšita ili sustavno propagiranje načela Šrimad Bhagavatama.

Mi osobno nismo kvalificirani niti za jedno od toga, ali smo uvjereni da snažni komentari Šrila Prabhupada mogu probuditi svakoga iz modernog drijemeža — stoga pozivamo sve one koji se ne žele više pretvarati da spavaju da nam se pridruže u našim skromnim pokušajima…ovaj put u četvrtak, 17.-og svibnja s početkom u 19 sati u prostorijama1 Udruge za duhovnu kulturu „Atmarama”.

1 soba broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Tema od prošlog puta je nedvojbeno bila zanimljiva, te iako je, nadamo se, ponudila mnoge odgovore na „vječna pitanja” o tome tko je zapravo kriv za situaciju u kojoj se nalazimo ili zašto patimo, vrlo vjerojatno je da također potiče na duboko razmišljanje…Iz tog razloga, autor ovog teksta je oprezan s najavom narednog programa „Parikšitov obračun s Kali” koji je na rasporedu u četrvrtak, 3.-eg svibnja 2018.-e s početkom u 19 sati.1 Naime, moguće je da ćemo većinu programa provesti u reflektiranju prošle teme odnosno diskusije.

Ukoliko, pak, ne bude previše interesa za nastavak rasprave, čeka nas još jedna „nektarska tema” — analiza razgovora između kralja Parikšita i personifikacije doba Kali koja pokušava ušićariti prostor za svoje nesmetano djelovanje.

Također to je lijepa prilika upoznati se sa slabim točkama Kalija kako bismo bili u mogućnosti spriječiti njegovo pogubno širenje u dobu u kojem živimo…barem za neko vrijeme „zlatnog doba.”

1 Nadamo se da jednog dana više nećemo morati pisati gdje je „mjesto radnje”, odnosno: prostorija broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Već dulje vrijeme prateći poglavlja Šrimad Bhagavatama imamo priliku u velikoj mjeri diskutirati značajke doba Kali u kojem živimo. Sve je počelo još otkad je kralj Judištira zamijetio različito znamenje posumnjavši pritom da uzrok tome mora biti da je Gospodin Šri Krišna okončao Svoje zemaljske zabave. I tako iz stranice u stranicu, niže se oštra analiza degradirajućeg stanja čovječanstva vođenog „niskoklasnim šudrama” nedoraslim položaju koji im je dodijeljen ili su se na neki način izborili za nj.

No, uz sve to, povlači se jedno prikladno pitanje: „Tko/što je uzrok patnje?”, prije svega ovdje mislimo na sve ono što se događa nama samima…Mnogi, doduše, smatraju da je odgovor na ovo pitanje vrlo teško dati ili da ga je nama — običnim smrtnicima — nemoguće dokučiti. Neki, naravno imaju jednostavno objašnjenje pri čemu upiru kažiprst od sebe prema drugima, zaboravljajući da tri naredna prsta polustisnute šake upućuju na suprotnu stranu.

Kojoj god kategoriji pripadamo, uvjereni smo da neće izostati zanimljiva diskusija, a možda, milošću Krišne, i dođemo do pravog odgovora.

To je, vjerovali ili ne, tema diskusije našeg narednog programa u ciklusu „Krema vedske mudrosti” koji se održava u četvrtak, 19.-og travnja 2018,-e godine s početkom u 19 sati.1

1 prostorija broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Redovni termin za novo predavanje u sklopu našeg studiranja/diskutiranja Šrimad Bhagavatama je pred vratima i naredno predavanje koje se održava u četvrtak, 5.4.2018.-e godine s početkom u 19 sati1 predstavlja nastavak prošlog predavanja gdje smo svjedoci razgovora između kralja Parikšita koji tješi kravu i bika…

Čitavo poglavlje obiluje filzofijom koja nam daje uvid u stanje u kojem se trenutno nalazi čovječanstvo vođeno nekvalificiranim liderima koji su vođeni sebičnim interesima bez ikakve namjere zaštiti opću populaciju, a što da kažemo o drugim nevinim živim bićima poput krava i bikova koji se svakodnevno nemilosrdno šalju u klaonice diljem svijeta. No, pomno proučavajući ovaj dio Bhagavata-purane možemo vrlo jasno razumjeti tko su danas ustvari agenti Kalija, te koji je efikasni način borbe protiv njega.

Za one u kojima još tinja duh revolucije, pozivamo Vas da nam se pridružite…

1 prostorija broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

← Starije Novije →