Nezadovoljstvo Šrila Vyasadeva i uputstva Šri Narade

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon kraće stanke nastavljamo s našim ciklusom predavanja “Krema vedske mudrosti”. Na redu je predavanje “Nezadovoljstvo Šrila Vyasadeva i uputstva Šri Narade” kojim se nastavlja diskusija o (povijesnom) kontekstu u kojem je Šrila Vyasadeva sastavio Šrimad Bhagavatam. Vrlo je zanimljivo čuti što je zapravo bio uzrok da je veliki mudrac sastavio svoje remek-djelo bivajući podučen od svog duhovnog učitelja Šri Narade Munija.

Ukoliko ste čuli predavanje Njegove Milosti Kratu Prabhua na našem prošlom programu, onda ste, bez sumnje, vrlo dobro upoznati s temom koja nas očekuje.

Lekcija koju nam Šrila Vyasadeva podaruje na ovim stranicama Šrimad Bhagavatama je veoma duboka i relevantna za svakog od nas tko (ponekad) osjeća nezadovoljstvo u svom životu, čak i nakon ostvarenja relativno značajnih stvari.

Duhovnom životu Šrila Vyasadeva nije manjkalo niti aktivnosti ni značajnih dosega — na kraju krajeva, sastavio je i podijelio Vede, Mahabharatu…obožavao duhovnog učitelja, vršio žrtvovanja. No, unatoč svemu tome “Osjećam se neispunjeno.”

Ukoliko se osoba takvog (duhovnog) kalibra osjeća nezadovoljno, prilično je naivno pomisliti da ćemo mi uspjeti u svojoj nakani — da postanemo sretni i zadovoljni — jednostavno time što zadovoljavamo svoja osjetila predmetima koje nam servira moderno potrošačko društvo uz svekoliku pomoć svim mogućih medija.

Zato, ako se još uvijek niste ‘predali’, dođite u utorak, 29.7.2014.-e u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 na naše novo predavanje koje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →