Neprijatelj br. 1

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nalazimo se pred završetkom trećeg poglavlja Bhagavad-gite. Šri Krišna je predstavio mnoštvo argumenata zašto se Arđuna treba boriti navodeći primjere osoba koje su tako djelovale i polučile uspjeh.

Da ne bi sve ostalo na prošlosti, Šri Krišna čak daje i svoj osobni primjer pokušavajući uvjeriti svog učenika da osoba koja zaista posjeduje znanje, mora praktično podučiti neuke osobe kako djelovati u materijalnom svijetu i ostati nevezan od plodova svojih aktivnosti.

Šri Krišna, naravno, objašnjava i drugu mogućnost koja slijedi ukoliko ne djelujemo na taj način odn. ne izvršavamo svoje propisane dužnosti ili pokušavamo obavljati dužnosti koje nisu prikladne za naš položaj.

Sve u svemu, nakon toliko snažnih argumenata izrečenih sa strane Šri Krišne, izgleda da je sve prilično jasno, odn. da nema više nikakvih sumnji što nam je činiti.

No, naš ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite ide dalje…zahvaljujući Arđuninom pitanju zašto to u praksi i nije baš tako (jednostavno).

Dođite u utorak, 8.5.2012. godine u 19h, na adresu A. Schulteissa 19, Čakovec u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke) i otkrijte tko je taj “Neprijatelj br. 1″ koji nas sprečava da ostvarimo ono što bismo željeli.

Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz na predavanje je besplatan, a Vaša je slobodna volja ukoliko želite ostaviti proizvoljnu donaciju kojom pomažate djelovanje naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →