Navadvipa Mandala Parikrama

Objavljeno
Komentari Nijedan

Prije nego li započnem s najavom za naredni program u organizaciji naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”, želio bih svim našim vjernim čitateljima uputiti jednu ispriku, te, istovremeno, poziv za pomoć…

Naime, o čemu se radi?

Bivajući svjestan činjenice da svi posjetioci naših web stranica ne moraju nužno biti upoznati sa svim događajima i/ili festivalima koje spominjemo1, bilo bi lijepo kad bih ih mogao, linkovima, uputiti na neke druge lokacije. Nažalost, domaća Wikipedija je prilično siromašna u tom pogledu, pa Vas stoga molim za ispriku što moram koristiti “englesku”, ali istodobno ovo je svojevsna molba našim posjetiteljima da se uključe u projekt obogaćivanja “domaće internet enciklopedije”.

Vratimo se našem programu koji će ovog puta biti “izvanredan” jer nećemo imati tradicionalno predavanje na temu Šrimad Bhagavatama, već multimedijalnu prezentaciju!

Ove srijede (23.3.2016.) je dan pojave Šri Caitanye Mahaprabhua koji je poznat kao Gaura-purnima. Ako pogledate prethodnu poveznicu možete vidjeti da u tekstu stoji:

Taj festival slave Gaudiya-vaišnave u sklopu Navadvipa-mandala parikrame.

Ukratko, radi se o hodočašću oko devet otoka2 mjesta Navadvipa u zapadnom Bengalu. Moja majka — Padmavati Devi Dasi — je šest puta hodočastila po toj svetoj prašini…pa ćete njena iskustva uz slajd-projekciju, te “živi komentar” moći vidjeti i čuti na programu “Navadvipa Mandala Parikrama” koji se održava u utorak, 22.3.2016.-e godine s početkom u 19 sati na našem starom mjestu — prvi kat “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Ulaz je, kao i na sve naše ostale programe, slobodan, a pripremamo (kao i uvijek) mali “prasadamski domjenak”.

Srdačno Vas pozivamo na nezaboravno transcendentalno iskustvo u sam suton Gaura-purnima3 festivala…i povedite svoje “najbliže i najdalje”.

1 Ili bismo možda željeli spomenuti kad bi postojale poveznice za stvari koje navodimo.

2 Riječ Navadvipa dolazi od nava-dvipa što na bengalskom znači “devet otoka”.

3 Dan pojave Gospodina Gaurange pada na dan punog Mjeseca!

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →