Molitve kraljice Kunti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Iako je u prethodnoj najavi bilo nekih naznaka kako bismo mogli dodirnuti jedan poseban dio Šrimad Bhagavatama, ipak je prevladala ideja da napravimo radionicu koja je zapravo prerasla u pravi pravcati kviz.

Imali smo tri vrlo raspoložene ekipe, stručni žiri, a produkcija čitavog programa je osigurala i osobu koja je odigrala ulogu voditelja. Pobjednici zasigurno već uživaju u svojoj (doživotnoj) nagradi, a mi se vraćamo na “novo gradivo”.

Šri Krišna je praktički obavio čitav posao — rat na Kurukšetri je okončan, poginuli su sahranjeni uz odgovarajuće počasti, sinovi kralja Pandua na čelu s mudrim Yudištirom su ustoličeni na prijestolju, a posljednji muški potomak dinastije — kralj Parikšit je spašen u maternici svoje majke od gorućeg projektila brahmastre koju je odaslao Ašvatama…

No, kao što ćemo uskoro imati priliku vidjeti odn. čuti, bhakte Gospodina Krišne reagiraju na sebi svojstven način, tako da Šri Krišna još neće moći tako lako/brzo napustiti njihovo društvo.

Za one od Vas koji su čitali Šrimad Bhagavatam smatramo da nije potrebna nikakva posebna pozivnica za naredni program u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti”, već je dovoljno reći da će Gour-Gadadhara Dasa prezentirati “Molitve kraljice Kunti” u utorak, 24.2.2015.-e godine s početkom u 19 sati na, nadamo se, starom mjestu — multimedijalna dvorana na prvom katu “Starog hrasta” na adresi Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Ukoliko bi ovo predavanje predstavljalo početak upoznavanja s ovim remek djelom vedske književnosti, onda nema bolje prilike započeti s uranjanjem u nektar Šrimad Bhagavatama od slušanja molitvi Gospodinovog čistog bhakte — kraljice Kunti!!

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →