Mala lekcija iz (duhovne) povijesti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Naredni program1 “Mala lekcija iz (duhovne) povijesti” u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti” održava se u utorak, 16-og lipnja 2015.-e godine s početkom u 19 sati na staroj adresi — prvi kat zgrade “Starog hrasta” — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Planirana tema je više nego zanimljiva2 i na neki način predstavlja malu povijesnu lekciju koja nas upoznaje sa sićušnim dijelom vojske mudraca koja čini naše duhovno učeničko naslijeđe.

Sve te osobe koje ćemo, nadam se, nabrojati i prodiskutirati, su se okupile u čast Gospodina Bhišmadeva kako bi čule s usana onog tko “savršeno poznaje sva religiozna načela u skladu s vremenom i prostorom”.

Ova fraza u “skladu s vremenom i prostorom” nas naravno upućuje na činjenicu da duhovno znanje (kao zapravo niti jedna kategorija “pravog znanja”) nije stvar samostalnog čitanja mnogih knjiga i gutanja mnoštva informacija…a što da kažemo o uvriježenom mišljenju mnogih osoba danas koje smatraju da je “Google izvor sveg znanja”.

Izvor (mnoštva) informacija3 možda jest, ali za prave stvari, naša preporuka je da dođemo u društvo Gospodinovih bhakta kako bismo slušali o transcendentalnim zabavama Šri Krišne.

Uljudno ste pozvani…

1 Hmm…dugo mi je trebalo, ali, nažalost, trenutna situacija je takva da nemamo “plaćenog” autora za najavu naših programa u sklopu projekta Večer vedske kulture, ali vjerujte mi na riječ da se oni još uvijek održavaju…Trenutno radimo na papirnatom dijelu (re)organizacije naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” i toplo (hladno) se nadamo da će ta procedura iznjedriti neka nova lica koja će preuzeti neke nove/stare odgovornosti, a sve s ciljem da rad naše Udruge bude kvalitetniji kako za (unutarnje) članove same Udruge, tako i za svekoliko pučanstvo. Držite nam fige ili, još bolje, pomolite se za nas Gospodinu Šri Krišni.

2 Ponekad čujemo da neke osobe oklijevaju da nam se pridruže misleći da su previše “zaostale” (u gradivu), no moramo reći da zaista nema problema “priključiti” nam se — u našem studiranju — bilo kada jer nit koju pratimo je prilično tanka i svatko, ukoliko to želi, može uzeti knjigu s Prvim pjevanjem Šrimad Bhagavatama i prelistati “gradivo” u tijeku jednog popodneva ili čak kraće…razumijevanje istog je, naravno, potpuno druga priča.

3 …koji uzrokuje kroničnu začepljenost našeg “informatičkog probavnog trakta”

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →