Krišna je izvor svih inkarnacija

Objavljeno
Komentari Nijedan

Trajalo je duže nego što smo mogli pretpostaviti, ali se nadamo da je bilo vrijedno truda i vremena…iza nas je ostao čvrsti temelj Šrimad Bhagavatama na kojem ćemo biti sposobni nadograditi naredna poglavlja i pjevanja koja nas očekuju u bližoj odn. daljnjoj budućnosti.

Naime, Šrila Suta Goswami je nedvosmisleno ukazao pri kraju drugog poglavlja da je Svevišnja Božanska Osoba Šri Krišna “konačni predmet sveg znanja”, da je “svrha svih žrtvovanja zadovoljiti Njega”. “Yoga je namijenjena spoznaji Njega”…i konačno, “On je vrhovni cilj života”.

U ovom trenutku možemo prirodno postaviti pitanje tko je zapravo Šri Krišna i treće poglavlje “Šri Krišna je izvor svih inkarnacija” će nas dovesti do tog vrlo važnog zaključka koji bi trebao usmjeriti sve naše kako materijalne, tako i napore na duhovnom putu.

Vrlo vjerojatno, obujam ‘gradiva’ će biti pregolem da bismo ga savladali u jednom ‘zalogaju’, ali u svakom slučaju pred nama je jedno od temeljnih poglavlja Šrimad Bhagavatama. Dođite i uronite u nektar — utorak, 3.6.2014.-e godine u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec — s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →