Judištir opaža znakove doba Kali

Objavljeno
Komentari Nijedan

Tema prošle diskusije na našem seminaru je bila poprilično relevantna za naš život jer smo razgovarali o nekim pojavama s kojima se susrećemo gotovo svakodnevno. Naime, predmet diskusije su bila neka od obiliježja doba (Kali) u kojem živimo, kao npr. sklonost varanju koje, kao što kaže/predskazuje Šrimad Bhagavam, prožima sve odnose među ljudima u današnjem svijetu…čak i u porodičnim sferama — odnosi između očeva, majki i sinova, među braćom, čak i među bračnim partnerima.

Bez sumnje, nitko ne može uputiti niti najmanju kritiku na račun vjerodostojnosti šastra, jer svatko od nas dijeli komadić bolnih iskustava uslijed razočaranja doživljenih u odnosu s najbližima.

Naravno, ovdje ne želimo kukati i jadikovati nad svojom sudbinom odn. proklinjati mrak doba Kali u kojem živimo, već želimo iskoristiti Bhagavata-puranu kako bismo razumjeli uzrok uslijed kojeg smo danas skloniji postati žrtve poroka poput pohlepe, ljutnje, ponosa i sl., te, shodno tome, prigrliti rješenja koja nam nudi Šrimad Bhagavatam.

Naredni program “Judištir opaža znakove doba Kali” održava se u četvrtak, 18.5.2017. s početkom u 19 sati na uobičajenom mjestu i nastavit ćemo diskutirati različite znakove doba Kali koje kralj Judištira opaža željno očekujući povratak svog brata Arđune koji se nalazi u posjetu Dvaraci.

1 svetih spisa

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →