"Duhovna ekonomija"

Objavljeno
Komentari Nijedan

Vrlo smo sretni pišući najavu za tri naredna programa koja se u našem kraju održavaju u organizaciji Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama” u narednom tjednu. Radi se, naime o mini-turneji Dhanešvare Prabhua kojeg smo već imali prilike ugostiti prošlog “ljeta:“http://www.atmarama.org/blog/gost-dhanesvara-prabhu.

Ovaj put počašćeni smo s nekoliko programa, odn. predavanja/promocije njegove knjige “Duhovna ekonomija”.

Prvo od njih održat će se u ponedjeljak, 1. veljače 2016.-e godine s početkom u 19 sati, a mjesto održavanja programa je Gradska knjižnica i čitaonica u Ludbregu — Trg Sv. Trojstva 19.

Nakon toga slijedi program u Čakovcu — utorak, 2.2.2016.-e na našoj staroj adresi — prvi kat “Starog hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, s početkom u 19:15 sati.1 Konačno, Dhanešvara Prabhu će završiti kratko gostovanje u našoj regiji programom koji se održava u srijedu, 3.2.2016.-e godine u dvorani Mjesnog odbora “Banfica” — adresa je Dravska 7b, Varaždin, s početkom u 18 sati.

Vaš autor je pročitao knjigu “Duhovna ekonomija” i bio nazočan na njegovom predavanju prošle godine i malo je ako kažem da sam oduševljen. Praktičnost vedske filozofije na najvišoj razini!!

U današnje vrijeme mnogi političari i/ili ekonomisti nude različite ideje kao pokušaj objašnjenja uzroka ekonomskih problema koji su danas prisutni u čitavom svijetu, a posebno se mogu osjetiti u zemljama poput Hrvatske.

Dhanešvara Prabhu britkim jezikom daje potpuno drugačije viđenje ekonomskog problema koristeći vječnu mudrost vedskih spisa, a posebice Bhagavad-gite. Prije nekog vremena imao sam priliku za kratko pokazati knjigu “Duhovna ekonomija” jednoj učenoj osobi koja je komentirala: “Filozofija neće riješiti ekonomski problem!”

To je možda istina ukoliko pod filozofijom razmatramo različite teorije koje nikad nisu zaživjele u praksi, no autor knjige nam daje uvid da je današnji ekonomski problem zapravo posljedica pokušaja određenih “ekonomskih institucija” da ga riješi (na teret siromašnih), dok je istinsko rješenje ekonomije raspoloživo već tisućama godina, ukoliko smo ga spremni prihvatiti.

Uvjeren sam da nije moguće u potpunosti opisati sreću da ovako uvaženi gost zalazi u naše krajeve, pa Vas stoga pozivamo da se odazovete i sa sobom povedete još poneku sretnu dušu.

Napomenimo da je ulaz na sva predavanja slobodan, ali Vas molimo da dođete naoružani pitanjima.

1 Dvorana je zauzeta do 19 sati, pa stoga ne možemo započeti u našem uobičajenom terminu.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →