Božanstvenost i Božanska služba (2. dio)

Objavljeno
Komentari Nijedan

Početak drugog poglavlja Prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama protekao je u dinamičnoj raspravi, pa smo stoga prodiskutirali manji broj stihova od očekivanog. Jedan od razloga je dakako i pokušaj da započinjemo te završimo u dogovoreno vrijeme od 20:30 sati.

Pred nama je dakle nastavak diskusije na drugo poglavlje, ali, unaprijed možemo reći da niti ovaj put nismo sigurni koliko daleko ćemo dogurati…

Naime, kao što neki od Vas zasigurno znaju, prije neki dan nas je iznenada napustio naš dragi bhakta Tihomir koji je već duže vremena bio redoviti posjetilac naših predavanja kako utorkom tako i na programima u sklopu projekta “Večer vedske kulture”.

Iako smo svjesni da ne možemo više puno učiniti za njega — sve je u rukama Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne — svejedno smatramo da bi bilo lijepo provesti dio večeri sjećanjem na njega.

S druge strane, diskutiranje svetih spisa najbolji je lijek “da odagnamo žalost”, pa će stoga biti zanimljivo čuti što nam poručuju Šrila Šukadeva Goswami odn. Šrila Suta Goswami. Uglavnom, čeka nas jedan od veoma posebnih dijelova Šrimad Bhagavatama koji je Šrila Prabhupada iskoristio u svojoj poemi “Markine Bhagavata Dharma” napisanoj na brodu Jaladutta pri dolaksu u luku Boston.

Što reći nego pravi sadržaj za ovaj trenutak da jednom konačno shvatimo da su šastre1 žive i da imaju rješenja za sve naše probleme!

Nadamo se, stoga, da Vam nije potrebna posebna pozivnica da dođete na predavanje “Božanstvenost i Božanska služba (2. dio)” koje će se održati u utorak, 25.3.2014.-e godine u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Kao i mnogo puta do sada, predavanje će za Vaše zadovoljstvo, te zadovoljstvo Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne, Šri Šri Gaura-Nitai i Šrila Prabhupada pokušati održati Gour-Gadadhara Dasa…

1 sveti spisi

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →