Božanska i demonska priroda (2. dio)

Objavljeno
Komentari Nijedan

Iako smo prošli put navijestili da predavanje ne preporučamo “osobamo slabog srca”, unatoč upozorenju, predavanju se odazvao lijepi broj posjetilaca.

Diskusiju šesnaestog poglavlja Bhagavad-gite započeli smo analizom 26 božanskih odlika koje spominje Svevišnji Gospodin Šri Krišna. Ovih 26 odlika je ‘pravedno’ raspoređeno među 4 društvena i duhovna reda, tako da je svatko dobio “svoj dio kolača” i treba se njime i pozabaviti u praksi.

Kako bi slika bila potpuna, nastavak diskusije je upriličio listu odlika koje se smatraju demonskim i to je ono što nas, uglavnom, očekuje tijekom nastavka u ovom poglavlju.

Pobliže ćemo razmotriti prirodu demonskih aktivnosti kako bismo mogli prepozati njihove tragove u srcu nas samih.

Na koncu, Šri Krišna će nam pokazati kako izgledaju “vrata pakla” u pokušaju da nas odvrati od ideje da “kucamo tamo gdje se niti anđeli ne usuđuju”!!

Zato, iskoristimo ove nesvakidašnje lijepo vrijeme, duhovnu atmosferu najboljeg od svih mjeseci u godini (nedavno je započeo mjesec Kartik), te provedimo ugodnu večer u društvu istinskih spiritualista studirajući1 Bhagavad-gitu.

Predavanje “Božanska i demonska priroda (2. dio)” će se održati u utorak, 22.10.2013.-e godine s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19. Predavanje će voditi Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

1 Studiranje odn. čitanje Bhagavad-gite je prema Puranama jedna od preporučenih aktivnosti koju tijekom Kartika čine one osobe koje se više ne žele vratiti u ovaj svijet rođenja i smrti.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →