“Bori se…borbe radi”

Objavljeno
Komentari Nijedan

Novo predavanje u ciklusu “Bhagavad-gita” održat će se u utorak, 28.2.2012. u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, ulaz je besplatan, a slobodni ste ostaviti proizvoljnu donaciju kojom pomažete rad naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”, te na taj način omogućujete financiranje ovog i sličnih programa namijenjenih za opće društveno dobro.

Tema predavanja je “Bori se…borbe radi” i predstavlja učenje koje je Gospodin Šri Krišna prenio Arđuni odmah nakon što mu je objasnio znanost o duši gdje je temeljito opisao proces reinkarnacije, odlike i simptome po kojima možemo razaznati prisutnost duše u tijelu. Šri Krišna je čak našao i vremena da ukratko spomene ‘filozofiju’ ateizma, stavljajući svog učenika u nezavidan položaj. Naime, Arđuna se treba boriti bez obzira da li je zagovornik filozofije o postojanju duše ili želi iskoristiti ateizam kao izgovor da izbjegne izvršiti svoju dužnost.

Koji su naši izgovori?

U svakom slučaju, Krišna je eliminirao prvi od pet Arđunih argumenata — samilost — zašto se ne boriti, a predavanje će nam otkriti što je slijedeće na dnevnom redu…

Dođite i slobodno nam se pridružite u našem istraživanju.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →