Aštanga-yoga

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon kraće stanke u kojoj smo ugostili našeg dragog gosta Kratu Prabhua, nastavljamo s ciklusom predavanja na temu Bhagavad-gite…

Prošli put smo započeli diskutirati šesto poglavlje u kojem je Šri Krišna dao upute vezane za neophodnost kontrole uma. Također smo nakratko naveli i objasnili osam stupnjeva u sistemu aštanga-yoge.

U današnje vrijeme Zapad je prepun različith yoga društava u kojima se prezentira odn. prakticira nešto što se naziva yogom. No, bit će zanimljivo čuti što sâm Svevišnji Gospodin koji je inače poznat kao Yogešvara ili gospodar svih mističnih moći kaže o prakticiranju aštanga-yoge.

Jedan od problema modernog prakticiranja yoge jest u tome što se vrlo često praktikante ne upoznaje s prva dva stupnja osmerostrukog sistema yoge — yama & niyama.

Slijedeći nedostatak je da se vrlo često ne uzima u obzir niti što je konačni cilj sistema aštanga-yoge.

Na koncu, ne postoji niti pravilan uvid u kakvim okolnostima je potrebno prakticirati aštanga-yogu.

Zato Vas pozivamo da dođete u utorak, 11.9.2012.-e godine na Sajmište — A. Schulteissa 19 (Čakovec) na predavanje “Aštanga-yoga” koje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19h…ulaz je, kao i obično u skladu s vedskom tradicijom, besplatan.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →