Arđunine molitve

Objavljeno
Komentari Nijedan

Iako osobno nije bio zainteresiran, Arđuna je zamolio Šri Krišnu da mu pokaže kozmički oblik kako bi svakog od nas spasio od raznoraznih varalica koji se pojavljuju ili će se tek pojaviti s namjerom da nasamare neuke slijedbenike uvjeravajući ih kako su baš oni neka posebna božanska inkarnacija.

Na sreću, Šri Krišna je postavio standard koji nalaže da takva ‘samozvana’ inkarnacija mora biti u stanju pokazati svojim sljedbenicima kozmički oblik.

Prošli put smo diskutirali što je sve Arđuna vidio u tom obliku — počevši od čitavog univerzuma (iako je bio stacioniran na jednom mjestu), cijele svite polubogova, svih mogućih mudraca…

Ono što je veoma važno jest da je Arđuna imao priliku vidjeti budućnost koja je zorno prikazala kako su svi oni vojnici do kojih mu je bilo stalo, zapravo već osuđeni na smrtnu kaznu odn. da njegova odluka da se bori ili ne bori ne može utjecati na njihovu sudbinu.

Bivajući u potpunosti preplavljen vizijom kozmičkog oblika, Arđuna je postao uznemiren i tom stanju uma se raspituje kod Šri Krišne o Njegovom identitetu.

Izjava: “Ja sam vrijeme, razoritelj svijeta!” Arđuni ne ostavlja previše prostora, te mu stoga Šri Krišna savjetuje “…budi samo instrument u Mojim rukama…!”

Što nama preostaje činiti u datoj situaciji?

Možda da pokušamo slijediti primjer Arđune o kojem ćemo imati priliku čuti na predavanju “Arđunine molitve” koje će se održati u utorak 9.4.2013.-e godine s početkom u 19:301 sati na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec).

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

1 Pomak termina početka predavanja nije posljedica prelaska na ljetno radno vrijeme, već zauzetost prostora u kojem Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” održava svoje programe.

Autor
Kategorije

Komentari

Komentiranje je zatvoreno za ovaj članak.

← Starije Novije →