Objavljeno
Komentari Nijedan

Vidura je uspio u svom naumu…Naime, Dritaraštra je napustio dvor Pandava zajedno sa svojom vjernom ženom Gandhari u potpunoj tajnosti, tako da je čak i njegov dugogodišnji, te vjerni tajnik Sanđaja, ostao potpuno zatečen tom iznenadnom viješću…

Naredni program “Narada Muni smiruje kralja Judištira” koji se održava u četvrtak, 9.-og ožujka 2017.-e godine s početkom u 19 sati, pozabavit će se događajima koji su uslijedili nakon što je otkriveno da su Dritaraštra, Gandhari i Vidura potajice napustili dvor. Naravno, kao i uvijek, sami događaji nemaju neku kronološku vrijednost, već je naglasak na duhovnim uputstvima koje se skrivaju u pozadini.1

Na koncu, spomenimo da nas uskoro očekuje još jedna pojava Šrila Narade Munija na stranicama Šrimad Bhagavatama — ovaj puta zadaća će mu biti pružiti utjehu svim dušama čija su srca shrvana nenadanim napuštanjem dvora sa strane Dritaraštre, Vidure, te Gandhari…

Kao i do sada, program se održava na prvom katu dvorane “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

1 Mogli bismo riječi da sami događaji, iako stvarni odn. istiniti, za nas — uvjetovane duše — predstavljaju ilustraciju koja bi nam trebala pomoći razumjeti duhovnu dimenziju samih događaja.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nadam se da su svi prisutni sudionici našeg seminara u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti” mogli istinski uživati u snažnom propovijedanju Šri Vidure čije riječi dopiru do srca starog i onemoćalog Dritaraštre koji poput mnogih materijalista uživa u čarima materijalne iluzije…

Mahatma Vidura ne štedi svog starijeg brata ne bi li ga osvijestio, te u njemu probudio želju za samospoznajom koja bi trebala biti cilj svakog živog bića utjelovljenog u ljudskom obliku života. Za razliku od mnogih tzv. “new-age” gurua koji svojim propovijedanjem imaju želju okupiti mnoštvo jeftinih sljedbenika i/ili ušićariti kakve materijalne pogodnosti, Vidurine riječi ne poznaju kompromis, britke poput mača i sposobne inspirati svakog istinskog tragaoca na putu duhovne spoznaje.

Naredni program “Dritaraštra napušta dom” pružit će nam priliku da čujemo grand finale Vidurinih učenja i na licu mjesta budemo uvjereni u njegovu duhovnu snagu…Naime, posljedica svega bit će duhovno buđenje Dritaraštre koji će, po Vidurinom savjetu, napustiti komfor i sigurnost svoga doma, te se zaputiti daleko u šumu u potrazi za stvarnim gospodarem svoga srca. :innocent.

Program se, kao i obično, održava u četvrtak (23.2.2017.-e) na adresi “Stari Hrast”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Priznajem da prošli put nismo zašli (pre)duboko u Vidurina učenja, odn. stigli smo samo do uvertire…prava stvar tek slijedi kad započne operacija “buđenje Dritaraštre!”.

Iz tog razloga smatram da nema smisla ponavljati stvari koje smo već najavili1, pa recimo samo da nastavak diskusije na “Vidurina učenja” slijedi u četvrtak, 9.2.2017. s početkom u 19 sati.2

1 Molim Vas da pročitate najavu od prošlog puta.

2 Adresa je: “Stari Hrast”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Mahatma Vidura se vratio s dugog hodočašća na dvor Pandava gdje je bio vrlo ljubazno primljen i ugošćen, no, naravno, uživati pogodnosti kralja Judištira i ostalih nije bila ideja radi koje se Šri Vidura ponovno pojavio…

Kao pravi vaišnava koji je, kako smo čuli prošlog puta, “personifikacija mjesta hodočašća”, mahatma Vidura će nam vrlo brzo razotkriti pravu svrhu povratka na dvor.

Naredni program u ciklusu “Krema vedske mudrosti” održava se u četvrtak, 26.-og siječnja 2017.-e godine s početkom u 19 sati — Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec — i nazvali smo ga “Vidurina učenja” koja su vrlo prikladna za svakog od nas.

Čuti ćemo da bhakta Gospodina Šri Krišne ponekad koristi vrlo oštre, mogli bismo čak reći “probadajuće riječi” kako bi mogao doprijeti do srca uvjetovane duše uspavane u iluziji materijalne egzistencije…nalik domaćinu porodice koji zavaljen u udobnom naslonjaču svoje dnevne sobe, uz ugodno pucketanje vatre koja dopire iz kamina ovih (pro)hladnih zimskih večeri trati dragocjeno vrijeme gledalući televizijski program gladeći pri tome svog četveronožnog ljubimca i na taj način “uživa u životu”.

Da ne bismo zaspali poput našeg junaka, prijeko je potrebno dobiti milost uzvišene duše koja nas može probuditi iz opasnog drijemeža!!

Nikome ne želimo ukrasti čari ovih zimskih večeri, no ako smatrate da u ovm životu postoji nešto više, budite slobodni pridružiti nam se u diskutiranju Šrimad Bhagavatama.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Započeli smo novo poglavlje Šrimad Bhgavatama koje opisuje povrataka mahatme Vidure na dvor Pandava nakon tridesetak godina provedenih posjećujući različita sveta mjesta hodočašća…

NIje počelo dobro s obzirom da sam na putu prema “Starom Hrastu” shvatio da sam zaboravio ponijeti “snimač” odn. onu malu napravicu koja uglavnom služi samo da s vremena na vrijeme zabilježi u digitalnom obliku predavanja koja održavamo. Igrom “slučaja”, nisam bio jedini u svom “zaboravu”, pa sam se već pomirio da nam opet slijedi nova repriza.

Srećom, iskoristili smo “pametni telefon” da učini nešto pametno i danas sam milošću Dharma-vatsale Prabhua putem Interneta dobio snimak prošlog predavanja koji obećaje da možemo nastaviti dalje.

Stoga, nitko se ne mora bojati kontrolnih radova, usmenog ispitivanja i sličnih metoda testiranja —- “Idemo dalje!” putem Šrimad Bhagavatama i čistih bhakta poput Vidure!!

Iz tog razloga Vas pozivamo da nam se pridružite u nastavku naše diskusije Šrimad Bhagavatama, a slobodni ste sa sobom dovesti nekog do kog Vam je zaista stalo…slijedeći program “Povratak Vidure…(nastavak)” održava se u četvrtak, 12.-og siječnja 2017.-e godine s početkom u 19 sati na adresi: Dr. Ivana Novaka 381, Čakovec.

1 prvi kat u “Starom Hrastu”.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

← Starije Novije →