Objavljeno
Komentari Nijedan

Radi osobne spriječenosti, nažalost, moram otkazati naredni program u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti” koji se trebao održati u četvrtak, 27.7.2017.-e s početkom u 19 sati…

Nakon što smo prodiskutirali četrnaesto poglavlje Prvog pjevanja Šrimad Bhagavatama (“Odlazak Gospodina Krišne”), u nastavku je bilo planirano da započenemo studirati slijedeće poglavlje, tako da za sve Vas koji na neki način sudjelujete u našem izučavanju Bhagavata-purane, a da ne bismo (previše) žalili radi propuštena programa, predlažem domaću zadaću: uzmite knjigu u ruke i započnite s čitanjem petnaestog poglavlja i pokušajte proći prvih dvadesetak stihova u kojima slušamo Arđuninu refleksiju na temu milosti podarene mu sa strane samog Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne.

Na taj način. bit ćemo spremniji za diskusiju u narednom terminu, a za sve Vas koji niste u mogućnosti biti uživo s nama, budite slobodni kontaktirati nas dijeleći s name spoznaje nastale tijekom čitanja/proučavanja gore spomenutih stihova.

Sa svoje strane obećajem da ću osobno odgovoriti na svaku poruku.

Vaš sluga,
Gour-Gadadhara Dasa

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nekoliko prošlih predavanja diskutirali smo kako je kralj Judištir zamijetio dolazak doba Kali posmatrajući različite tendencije koje su postale prilično vidljive kako prema ponašanju Majke Prirode, a posebice kroz interakcije među ljudima.

Naposlijetku, Judištir je imao priliku vidjeti u kakvom se stanju iz Dvarake vratio njegov dragi brat Arđuna…i, pomno ga ispitavši, došao je do nedvojbenog zaključka[1.] što je “Korjenski uzrok Arđunine potištenosti”.

Naravno, kao i uvijek — sve to ima, dakako, mnoge poveznice s našim životima, pa je pred nama lijepa prilika detaljno istražiti sebe odn. prodrijeti u moguće uzroke vlastita nezadovoljstva, te poučeni primjerom Šrimad Bhagavatama, riješiti svoje egzistencijalne probleme jednom za svagda.

Novi program u ciklusu “Krema vedske mudrosti” održava se u četvrtak, 13.7.2017.-e godine s početkom u 19 sati na ustaljenom mjestu: prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

1 Nakon što je strpljivo ispitivao Arđunu i pri tome eliminirao mnoge moguće uzroke njegove potištenosti.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Unatoč vremenske nestabilnosti, te službenog početka ljeta koji se desio u međuvremenu, nastavljamo u normalnom radnom ritmu s našim ciklusom “Krema vedske mudrosti”. Naredni program se održava u redovitom terminu — četvrtak, 29.-og lipnja 2017.-e godine s uobičajenim početkom u 19 sati (prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec).

Ovaj put nas, nadamo se, očekuje završni dio analize kralja Judištira koji promatra (ne)uobičajene simptome doba Kali očekujući povratak svog brata Arđune, pokušavajući pri tom odgonetnuti što je uzrok tome…

Kao i uvijek, Šrimad Bhagavatam koristi životne primjere Gospodinovih bhakta kako bi nas poučio vrlo vrijednim lekcijama primjerenim našim svakodnevnim situacijama, odnosno interakcijama s drugim živim bićima.

O čemu se radi?

Dođite i otkrijte sami u našem društvu.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Naredni termin predavanja u sklopu našeg ciklusa “Krema vedske mudrosti” podudara se s državnim praznikom — Tijelovo, no kako se radi o duhovnoj svetkovini, radosni smo da ćemo i mi biti u prilici diskutirati Šrimad Bhagavatam.

Znači, vidimo se u četvrtak, 15. lipnja 2017.-e s početkom u 19 sati1 na nastavku diskusije o znamenjima doba Kali — ovaj put nas čeka Arđunin izvještaj nakon njegova posjeta Dvaraki…

1 Mjesto radnje je prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Kralj Judištir je prilično zabrinut što je razlog da se njegov mlađi brat Arđuna toliko dugo zadržao u Dvaraki. Uz to, primjetivši dosta nepovoljnih znamenja doba Kali, s pravom sumnja da je uzrok svega toga da je njegov prijatelj – Svevišnji Gospodin Šri Krišna – okončao Svoje zemaljske zabave vrativši se u izvorno prebivalište u duhovnom svijetu.

Upravo u tom stanju glasnog razmišljanja, odnosno tijekom razgovora s Bhimom, zatekne ih povratak Arđune…

U svakom slučaju, pred nama je jedna vrlo zanimljiva epizoda Šrimad Bhagavatama, pa Vas ljubazno pozivamo da nam se se pridružite u nastavku diskusije tijekom koje “Judištir opaža znakove doba Kali”. Program se održava 1.6.2017.-e godine na prvom katu “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec, s početkom u 19 sati.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

← Starije Novije →