Objavljeno
Komentari Nijedan

Došli smo i do kraja ciklusa “Uvod u drevnu mudrost Veda” koje će obilježiti predavanje pod nazivom “Savršenstvo yoge”. Kao prvu stvar, treba definirati što se zapravo krije iza termina yoga. Nakon toga, dati ćemo pregled različitih pravaca ili škola yoge s naglaskom na praktičnost primjene određenog sustava u današnje vrijeme, a posebice uzimajući u obzir ritam života suvremenog čovjeka na zapadu.

Uza sve to, prezentirat ćemo i navode Svetih spisa o tome koji je sustav yoge preporučen za današnje doba.

Nećemo zaboraviti niti dati kratki sažetak čitavog ciklusa koji je trebao poslužiti kao uvod u naprednije teme, no više o tome na samom predavanju.

Vidimo, se u utorak, 8.11.2011. u 19h na adresi: A. Schulteissa 19, Čakovec — u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke).

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

Za najstrpljivije polaznike ciklusa, spremamo malo iznenađenje.

Autor
Kategorije Uvod u drevnu mudrost Veda

Objavljeno
Komentari Nijedan

Drago nam je da Vas možemo obavijestiti da su u arhivu upravo dodana dva nova predavanja:

  • peto predavanje iz ciklusa “Uvod u drevnu mudrost Veda” pod naslovom “Karma i slobodna volja” i
  • predavanje našeg posebnog gost H.G. Kratu Prabhua održanog 30.8.2001. u Čakovcu.

Autor
Kategorije novosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Sedmo predavanje iz ciklusa “Uvod u drevnu mudrost Veda” bavi se diskusijom o različitim vidovima kako je moguće spoznati Apsolutnu Istinu. Postoje različiti filozofski pravci koji daju svoje tumačenje o tome što je Apsolutna Istina. Sljedbenici tih pravaca se nerijetko veoma žestoko prepiru o tome tko je u pravu…

Vedski spisi nam, s druge strane, kažu da se Apsolutna Istina može spoznati u tri vida…

O čemu se radi? U koju skupinu Vi spadate?

Ono što je najzanimljivija stvar je da osoba može napedovati u svojoj spoznaji Apsolutne Istine od nižeg ka višem nivou.

Pozivam Vas da dođite na slijedeće predavanje “Tri vida Apsolutne Istine” u ciklusu “Uvod u drevnu mudrost Veda” koje će se održati u utorak, 25.10.2011.e- godine na adresi: A. Schulteissa 19, Čakovec — u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) s početkom u 19 sati i otkrijte što vedski spisi kažu o procesu spoznaje Apsolutne Istine.

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

Autor
Kategorije Uvod u drevnu mudrost Veda

Objavljeno
Komentari Nijedan

Šesto predavanje iz ciklusa “Uvod u drevnu mudrost Veda” će se održati u utorak 11.10.2011. s početkom u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke). Točna adresa je: A. Schulteissa 19, Čakovec.

Tema predavanja je “Varnašrama dharma — vedski društveni sustav” i zadire u sociologiju vedske mudrosti.

Mnogi od nas vjerojatno nisu zadovoljni društvenom situacijom koja vlada u našoj zemlji, a vjerojatno niti na globalnom planu.

Postoji li rješenje za krizu u kojoj se nalazimo? Ima li vedska mudrost rješenje za sociološke probleme modernog čovjeka?


Na našu sreću, Vede govore veoma detaljno o savršenom drušvenom sustavu varnašrama dharme koji na znanstveni način daje upute za svakog pojedinca glede njegovih propisanih dužnosti vršenjem kojih svatko daje svoj puni doprinos prosperitetu čitave zajednice koja onda pruža najbolje uvjete kako za materijalni, tako i za duhovni razvoj pojedinca.
Da li Vam to zvuči kao utopija?

Dođite i razuvjerite se!!!

Predavanje će, kao i do sada, održati Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan.

Napomenimo još da u utorak, prema vedskom kalendaru započinje tzv. mjesec Kartika — najpovoljnije razdoblje u godini koje se može i treba iskoristiti za osobni duhovni razvoj, pa stoga za sve posjetitelje pripremamo malo iznenađenje.

Autor
Kategorije Uvod u drevnu mudrost Veda

← Starije Novije →