Objavljeno
Komentari Nijedan

Novo predavanje u ciklusu “Bhagavad-gita” održat će se u utorak, 28.2.2012. u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, ulaz je besplatan, a slobodni ste ostaviti proizvoljnu donaciju kojom pomažete rad naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”, te na taj način omogućujete financiranje ovog i sličnih programa namijenjenih za opće društveno dobro.

Tema predavanja je “Bori se…borbe radi” i predstavlja učenje koje je Gospodin Šri Krišna prenio Arđuni odmah nakon što mu je objasnio znanost o duši gdje je temeljito opisao proces reinkarnacije, odlike i simptome po kojima možemo razaznati prisutnost duše u tijelu. Šri Krišna je čak našao i vremena da ukratko spomene ‘filozofiju’ ateizma, stavljajući svog učenika u nezavidan položaj. Naime, Arđuna se treba boriti bez obzira da li je zagovornik filozofije o postojanju duše ili želi iskoristiti ateizam kao izgovor da izbjegne izvršiti svoju dužnost.

Koji su naši izgovori?

U svakom slučaju, Krišna je eliminirao prvi od pet Arđunih argumenata — samilost — zašto se ne boriti, a predavanje će nam otkriti što je slijedeće na dnevnom redu…

Dođite i slobodno nam se pridružite u našem istraživanju.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Gospodin Krišna je započeo podučavanje svog učenika…na početku, ukorivši ga za neodgovorno ponašanje jer se Arđuna stavio u ulogu osobe koja naizgled govori učene riječi, ali njihov sadržaj nije bila mudrost već neznanje.

Instrukcije Krišne u Bhagavad-giti su započete učenjem da je duša vječna i pojašnjavanjem pojma reinkarnacije odn. transmigracije duše iz jednog tijela u drugo.

Sad je na redu, daljnji nauk o duši, njenim odlikama, simptomima prisustva duše u našem tijelu (svjesnost)…Dođite i otkrijte tajne znanosti o duši na novom predavanju temeljenom na učenju Bhagavad-gite koje se održava u utorak, 14.2.2012. godine u 19h u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec.

Ulaz na predavanje je besplatan, no slobodni ste dati proizvoljnu donaciju. Predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Novi ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite započeo je još u studenom prošle godine i već je održano šest predavanja.

Za sve koji nisu bili u mogućnosti doći na predavanja, a željeli bi se uključiti, od danas arhiva je bogatija za pet novih predavanja.

Bhakta Mario je glavni ‘krivac’ za sve audio zapise u arhivi i samo njemu možemo zahvaliti na predanosti što revnosno donosi opremu i snima svako predavanje!

Autor
Kategorije novosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Arđuna je ‘ispucao’ sve argumente zašto se ne boriti, ali je konačno ‘potpisao kapitulaciju’ priznajući Šri Krišni da sam nije sposoban riješiti svoj problem.

Kao rezultat te spoznaje, prilazi svom prijatelju Šri Krišni i moli ga da bude prihvaćen kao učenik shvaćajući da bez pihvaćanja duhovnog učitelja, prijateljski razgovori neće polučiti nikakvog rezultata.

Ukoliko Vas zanima što su prve instrukcije koje Šri Krišna upućuje svom učeniku Arđuni, dođite u utorak, 31.1.2012. godine u 19h u prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresu A. Schulteissa 19, Čakovec.

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a ulaz je slobodan, no možete dati proizvoljnu donaciju.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon velikog uspjeha prvog dijela, stiže nam drugi, još uzbudljiviji nastavak u serijalu “Biti se ili se ne biti”. Mjesto događaja će ovog puta biti prostorije bivšeg GK (preko puta Pilke), na adresi A. Schulteissa 19, Čakovec, s točnim početkom u 19h… utorak 17.1.2012. godine, predavač je Gour-Gadadhara Dasa.

Imate li hrabrosti suočiti se s osobnim dilemama u vlastitom životu koje vas priječe da polučite ono što zaista želite u dubini svoga srca?

Ulaz na predavanje je slobodan, no nadvladati osobne slabosti nije jeftino.

Dođite i ohrabrite se u društvu Arđune kojeg vodi nepogrešiva ruka Šri Krišne!!

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

← Starije Novije →