Objavljeno
Komentari Nijedan

Arđuninu “ispovijed” kralju Judištiru nastavili smo prošli put, a poslužit će nam i kao tema diskusije za naredno predavanje “Kada i gdje možemo pronaći Krišnu?” koje se održava u četvrtak, 5.-og listopada 2017.-e godine s početkom u 19 sati na starom mjestu — prvi kat “Starog Hrasta”, Dr. Ivana Novaka 38, Čakovec.

Naime, ukoliko malo proučimo Arđunine refleksije iz tekućeg poglavlja Šrimad Bhagavatama, možemo vidjeti da su Arđunina sjećanja na doživljaje s Krišnom vezana za određene stvari/događaje, pa će biti zanimljivo da se tom tematikom pozabavimo tijekom samog seminara u nadi da će nam to pomoći organizirati život na odgovarajući način kako bismo i mi sami bili u mogućnosti “sresti” Krišnu.

O čemu se radi, naravno, ne možemo još otkriti, ali obećajemo da ćemo se potruditi da se stvar razotkrije tijekom seminara, a nadamo se da tehnika neće zakazati, te ćemo biti u mogućnosti čitavu stvar dokumentirati i zvučnim zapisom…koji bi jednog dana1 trebao osvanuti i na našim web stranicama…

1 Što da kažem osim: “mea culpa, mea culpa, mea máxima culpa Iskreno se nadam da ću uskoro biti u stanju prebaciti i/ili srediti web stranice u novo, barem privremeno, okruženje koje bi trebalo olakšati rad meni samom, a, vjerujem, i bolje služiti svrsi svima Vama koji nas (redovno) posjećujete.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

…s ciklusom predavanja u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti”!

Nadam se da ste se svi zaželjeli nastavka poput autora ove najave i/ili našeg predavača koji će, stjecajem trenutnih životnih okolnosti, zasigurno doživljavati svako predavanje Šrimad Bhagavatama kao posebno iskustvo…nektar koji nas oslobađa materijalnog ropstva ukoliko smo u mogućnosti usredsrediti svoju pažnju na Njegovu transcendentalnu zvučnu vibraciju!
Na samom svom početku, Bhagavata-purana nas obaviještava kome je uistinu namijenjena, te ukoliko naša životna i/ili duhovna stremljenja nisu usmjerena u tom pravcu, rezultat će biti da nećemo npr. dijeliti ushićenje kralja Parikšita koji na koncu svog života nije mario za išta1 drugo osim slušanja ambrozije koja je tekla s usana Šukadeve Goswamija.

U tom duhu najavljujemo diskusiju narednog predavanja koje se održava u četvrtak, 21.9.2017.-e godine s početkom u 19 sati.

1 Podsjetimo se, ukratko, da je kralj odlučio poslijednji tjedan svog života provesti isklučivo u društvu Šrimad Bhagavatama!

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Kao što je prošli put najavljeno na samom predavanju, obaveze predavača nije moguće odložiti, tako da za ovaj tjedan najavljujemo odmor od redovitog programa u sklopu projekta “Krema vedske mudrosti”, no, drago nam je čuti da postoji inicijativa za neformalno okupljanje bhakta, pa se možemo nadati da će se nešto poraditi i na domaćoj zadaći — to bi zaista bilo prikladno obzirom na nedavni početak školske godine.

Za one među Vama koji nisu toliko redoviti na našim programima, ukoliko ste planirali doći ovaj tjedan, ponovimo da ovog tjedna, u četvrtak, 7.9.2017.-e godine nema našeg redovitog programa!!

Kakve će okolnosti biti u narednom terminu još ne znamo, ne biti ćete pravodobno obaviješteni.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Sve što bismo mogli reći u najavi za naredni program koji se održava u četvrtak, 24.8.2017-e godine u standardnom terminu s početkom u 19 sati na uobičajenom mjestu, napisali smo u prošloj objavi…

Ono što je u ovom trenutku novost je da Vaš predavač ima ‘slobodan dan’, te je stoga u stanju održati predavanje što, najvjerojatnije neće biti moguće u narednom terminu1, no o svemu ćemo Vas obavijestiti na vrijeme.

Do tada, pripremimo se za “Arjuna uvaca (nastavak)” i (malo) promislimo kakve to sve veze ima s nama samima.

1 Naredni termin pada u četvrtak, 7.-og rujna 2017.-e.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nastavljamo skupnim1 studiranjem Šrimad Bhagavatama, pa je stoga na redu novo predavanje u sklopu ciklusa “Krema vedske mudrosti” koje se održava u četvrtak, 10.8.2017.-e godine na našem uobičajenom mjestu, u već dobro poznato vrijeme.

Pred nama je novo/staro2 poglavlje gdje ćemo čuti imati priliku slušati nektar s usana Gospodinovog čistog bhakte…Naime, Arđuna će se prisjećati vrlo intimnih trenutaka svoga života u kojima je bio svjedokom iznimne milosti koju mu je podario njegov bliski prijatelj Šri Krišna, odn. sam Svevišnji Gospodin.

Za one koji nisu ljubitelji duhovnih tema odn. duhovne literature vjerojatno nema koristi objašnjavati važnost diskutiranja takve teme, dok pravim zaljubljenicima Bhagavata Purane ne treba nikakva dodatna pozivnica.

Vidimo se na predavanju “Arjuna uvaca”.

1 Prethodni termin predavanja je bio otkazan uz obaveznu domaću zadaću koju je svatko, nadamo se, ispunio samostalnim radom odn. studiranjem, a sada je pred nama opet prilika uživati u grupnoj diskusiji u društvu bhakta.

2 U skladu s prethodnom fusnotom, nadamo se da je svatko učinio određeni napor po pitanju domaće zadaće.

Autor
Kategorije Krema vedske mudrosti

← Starije Novije →