Objavljeno
Komentari Nijedan

Prema prognozi vremena, pred nama su ljepši dani — sunčano i više temperature. Mogli bismo reći da se polako nazire proljeće.

Da je to uistinu tako, dokaz je naš gost na programu “Večer vedske kulture”…

Naime, u posjetu nam iz Maribora (Slovenija) dolazi dragi Gargamuni Prabhu koji je zadužen za podizanje opće svjesnosti vođenjem bhajana, a nakon toga na redu je prosvjetljenje u vidu filozofskog predavanja.

Nismo u mogućnosti reći naslov teme, ali znamo da neće biti o proljeću.

Ne, ne morate se bojati…_prasadam_ neće izostati niti ovaj put.

Znači, zborno mjesto je ‘multimedijalna dvorana’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” (dr. Ivana Novaka 38, Čakovec), u subotu 2.3.2013.-e godine s početkom u 17 sati !!!

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Deseto poglavlje Bhagavad-gite je započelo riječima koje su izgoverene “za tvoju dobrobit” i kako kaže Svevišnji Gospodin Šri Krišna, “daju znanje koje je bolje od onoga što sam do sada objasnio”.

Iako je plan bio da obradimo veći broj stihova, različite odlike koje je Šri Krišna naveo u stihovima 4 i 5, te prekrasna objašnjenja Šrila Prabhupada u njegovom komentaru, uzeli su svo naše vrijeme koje je proteklo u veoma živoj diskusiji.

Nadamo se da će naš webmaster uskoro naći dovoljno slobodnog vremena pa da osvježi arhivu s novim lekcijama koje bhakta Mario tako neumoljivo snima , pa da pružimo priliku svim onima koji stanuju podalje od Čakovca da nam se pridruže u našoj transcendentalnoj avanturi.

Stoga, nadamo se da ćemo ovaj put uspjeti prodiskutirati centralni dio ovog poglavlja u kojem će Šri Krišna dati uvid u samo jedan mali djelić Svojih obilja što bi trebalo povećati našu želju da povećamo svoju devociju prema Svevišnjem Gospodinu shvaćajući u potpunosti naš beznačajni položaj u odnosu na Njega.

Dođite u utorak, 26.2.2013.-e godine na novo predavanje “Obilja Apsoluta (2. dio)” u ciklusu Bhagavad-gita i pokušajte pronaći upravo ono obilje koje će preokrenuti Vaš duhovni život!!!

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, ulaz je slobodan (kao i Vaša donacija), adresa je A. Schulteissa 19, Čakovec (na Sajmištu), a program započinje u 18:30 sati.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Na prošlom predavanju smo završili diskusiju devetog poglavlja Bhagavad-gite u kojem smo čuli jedno od najznačajnijih uputstava Bhagavad-gite:

“Uvijek misli na Mene, postani Moj bhakta, odavaj mi poštovanje i obožavaj Me. Tako ćeš, potpuno svjestan Mene, sigurno doći k Meni.”

Naizgled, može nam se činiti da se nakon toga nema više što reći, te da je sad samo red na nama da učinimo najinteligentniju stvar (u skladu sa svojim mogućnostima) koju nam osobno savjetuje Svevišnji Gospodin Šri Krišna.

O kakvim se to “Obiljima Apsoluta” radi i zašto je to uopće važno znati, možete čuti na narednom predavanju iz ciklusa Bhagavad-gita koje će Gour-Gadadhara Dasa održati u utorak, 12.2.2013.-e godine s početkom u 18:30 sati.

Program se održava na ‘starom’ mjestu — A. Schulteissa 19, Čakovec (na Sajmištu).

I dalje se trudimo slijediti vedsku tradiciju — ulaz je slobodan, pa ostavljamo Vama i Vašoj slobodnoj volji da odredite koliko vrijede programi koje organiziramo u okviru naše Udruge za duhovnu kulturu “Atmarama”.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Na kraju smo mjeseca siječnja, što znači da se bliži prva subota u narednom mjesecu — vrijeme za novi program u sklopu projekta “Večer vedske kulture”. Program se, kao i obično, održava u prostorijama tzv. ‘multimedijalne dvorane’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” u subotu, 2.2.2013.-e godine s početkom u 18 sati.

Što li će se ovog puta dešavati?

Pa, veoma smo sretni da Vam možemo najaviti našeg dragog gosta koji će se zaputiti prema Čakovcu čak iz dalekog Dugog Sela.

Vjerujemo da naši česti posjetioci ovih programa već slute o kome se radi.

Za one koji još ne znaju, za duhovnu atmosferu na programu, ovaj put zadužen je Bhavada Prabhu!! On će imati (slatku) ‘dužnost’ da vodi bhajane, ali još ne znamo ostale članove njegove transcendentalne grupe.

No, zato smo iz prve ruke dobili informaciju da će održati predavanje na temu “Reinkarnacija i duhovnost”.

Mnogi pišu o reinkarnaciji, još više osoba govori o njoj i, naizgled, možemo pomisliti da je to jedna od onih već ‘dobro prožvakanih tema’ o kojoj se nema više ništa novo za reći.

S druge strane, to je jedan od pojmova koji je temelj vedske transcendentalne mudrosti, pa smo stoga sigurni da ćemo čuti nešto novo i inspirirajuće.

Program neće biti lišen niti tradicionalne vegetarijanske zakuske, pa ako uz to još napomenemo da niti cijena ulaznice nije previsoka odn. prilagođena je individualnim mogućnostima svakog pojedinca, onda je to razlog više da se odlučite s nama provesti ovu subotnju večer.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

Čak i kad je u pitanju veoma složena tema, Svevišnji Gospodin Šri Krišna uvijek pronalazi način kako da je približi odn. objasni za nas koji nismo preveliki intelektualni kapaciteti. Tako smo prošli put čuli primjer ‘etera i neba’ koji je poslužio kao ilustracija, inače, veoma kompleksne filozofije poznate pod terminom acintya-bhedabheda-tattva. U našem slučaju Šri Krišna je objasnio kako, istovremeno, Sve počiva i ne počiva u Njemu.

Imali smo također priliku čuti kako je Šri Krišna zadužen za stvaranje, održavanje, te uništenje materijalnog univerzuma.

Naposlijetku, saznali smo kakva je sudbina onih koji ne razumiju odn. prihvaćaju stvarni položaj Svevišnjeg Gospodina, kao i o odlikama te aktivnostima velikih duša koje su uvijek uključene u slavljenje i služenje Šri Krišne s velikom odlučnošću.

U drugoj polovici devetog poglavlja Bhagavad-gite saznat ćemo neke veoma zanimljive stvari, ali, još značajnije, nešto što može imati neprocjenjiv utjecaj na naše osobno prakticiranje duhovnog života.

Recimo samo da se radi o nekim od najvećih tajni koje čekaju da budu razotkrivene onima koji se nalaze na putu bhakti odn. putu predanosti Svevišnjem Gospodinu Šri Krišni.

Otkrijte tajnu odn. dođite na novo predavanje u ciklusu Bhagavad-gita koje nosi naslov “Ponudi mi…s ljubavlju” koje će se održati u utorak, 29.1.2013.-e godine s početkom u 18:301 sati na Sajmištu — A. Schulteissa 19 (Čakovec).

Predavač je Gour-Gadadhara Dasa, a cijena ulaznice je nepromijenjena.

1 važno: Unatoč tome što je na plakatu naznačeno da predavanje započinje u 19 sati, shodno dogovoru sa svim sudionicima seminara, poštovat ćemo odluku da do daljnje objave, predavanja će od sada započinjati u 18:30 sati. Ispričavamo se na mogućoj zbunjenosti koja je mogla nastati.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

← Starije Novije →