Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon kraće stanke u kojoj smo ugostili Njegovu Svetost Candramauli Swamija, vraćamo se našem ustaljenom programu, odn. nastavljamo s ciklusom predavanja na temu Bhagavad-gite. Ovaj put na redu je nastavak diskusije na 15.-o poglavlje…

Na početku poglavlja, Šri Krišna nam daje prekrasni prizor za meditaciju uspoređujući materijalnu kreaciju i našu zapletenost materijalnim aktivnostima s ogromnim banjanovim drvom čije korijeni idu prema gore, a grane rastu prema dolje. Naravno, radi se o tome da je to zapravo samo poput odraza u vodi, a da je pravo drvo odn. realnost negdje drugdje.

U nastavku diskusije, Svevišnji Gospodin nam daje vrlo vrijedna uputstva pomažući nam da još bolje razumijemo prirodu i mehanizam zapletenosti živog bića u mreži iluzorne energije.

Ako ste jedan od iskrenih tragalaca za rješenjem odn. izlazom iz labirinta materijalne kreacije, pozivamo Vas da nam se pridružite u ekspediciji koja kreće u utorak, 24.9.2013.-e godine u 19 sati. Zborno mjesto je u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 sati gdje Vas očekuje Gour-Gadadhara Dasa s pomoćnicima.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Udruga za duhovnu kulturu “Atmarama” sprema ugodno iznenađenje odn. program u tradicionalnom terminu predviđenom za ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite…

Naime, u goste nam stiže naš dragi gost, pa Vas želimo pozvati da svojim dolaskom uveličate program “Večer s Candramauli Swamijem” koji će se održati u utorak 10.9.2013.-e godine u prostorijama bivšeg GK (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 s početkom u 18 sati.

Kao i obično, očekuju Vas ugodni bhajani (tradicionalna duhovna muzika), inspirirajuće predavanje svete osobe, mogućnost postavljanja pitanja i dobivanja vrijednih odgovora, te ponešto prasadama.

Ukratko, rekli bismo da je to veoma lijepa uvertira za veliki duhovni praznik koji nas uskoro očekuje:

Autor
Kategorije gosti

Objavljeno
Komentari Nijedan

Počela je školska godina, bliži se prva subota u mjesecu, što znači da je vrijeme za novi termin našeg već pomalo tradicionalnog programa “Večer vedske kulture”.

Autor ove najave se sjeća svojih školskih dana koji su na početku školske godine još uvijek bili ispunjeni određenom dozom entuzijazma kako ćemo (na)učiti novo školsko gradivo. No, sreća je trajala kratko, jer je ubrzo stiglo ponavljanje kojem kao da nikada nije bilo kraja.

Kako bismo uspjeli održati Vaš entuzijazam na visokoj razini, odlučii smo se za svojevrsni organizacijski poduhvat kako bi u goste doveli neku posebnu osobu.

Ne morate niti pokušati pogodti, jer, ovaj put, nemate šanse.

Možda Vas u potpunosti iznenadimo i s voditeljem bhajana, izborom preparacija kojima ćete biti posluženi na kraju programa, ali zasigurno će Vam lekcija Sudame Prabhua — učenika Njegove Svetosti Srila Sridhara Swamija — koji nam zajedno sa svojom suprugom stiže s mora, točnije s otoka Krka, ostati u dobrom i dragom sjećanju.

Dođite i uvjerite se.

Jedina stvar koja ovaj put neće biti iznenađenje je cijena ulaznice za program koji će se održati u prostorijama tzv. ‘multimedijalne dvorane’ na prvom katu zgrade poznate kao “stari Hrast” u subotu, 7.9.2013.-e godine s početkom u 17 sati.

Autor
Kategorije Večer vedske kulture

Objavljeno
Komentari Nijedan

“Yoga Vrhovne Osobe” je naslov novog predavanja u ciklusu Bhagavad-gita koje započinje diskutirati istoimeno poglavlje Bhagavad-gite.

Vrlo je zanimljivo da ovo predavanje pada tik pred dan pojave Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne ili tzv. Janmaštami, a dan nakon toga (u četvrtak, 29.8.2013.-e) je dan kada slavimo pojavu Šrila Prabhupada!!

Sve u svemu, u susret nam dolaze veliki duhovni praznici, posebice za vaišnave, pa je utoliko ljepše diskutirati purušottama yogu gdje Šri Krišna daje svojevrsni dodatak četrnaestom poglavlju gdje smo diskutirali o trima odlikama materijalne prirode, a predano služenje je spomenuto kao jedini način kako se izdići odn. osloboditi njihovog vezujućeg utjecaja.

Počujmo, stoga što je to “Yoga Vrhovne Osobe” — predavanje će održati Gour-Gadadhara Dasa s početkom u 19 sati u prostorijama bivšeg GK-a (preko puta Pilke) na adresi A. Schulteissa 19 (Čakovec) u utorak 27.8.2013-e godine.

Autor
Kategorije Bhagavad-gita

Objavljeno
Komentari Nijedan

Ciklus predavanja na temu Bhagavad-gite zašao je u posljednju ‘trećinu’ koja se bavi temom jnana-yoge i, zahvaljujući neumornoj službi bh. Maria, audio zapise dosad raspoloživih lekcija možete pronaći u arhivi.

Autor
Kategorije novosti

← Starije Novije →