Objavljeno
Komentari Nijedan

Nakon kraće pauze nastavljamo s našim studiranjem Šrimad Bhagavatama koje se odvija u sklopu projekta „Krema vedske mudrosti”. Pred nama je novo predavanje „Kalijevo utočište” koje nam razotkriva jednu dobro čuvanu javnu tajnu.

Naime, radi se o dodatnoj pogodnosti koju je personifirani Kali uspio ishoditi kod kralja Parikšita kako bi sebi omogućio lak i ugodan život u dobu Kali, odnosno kako bi bio uspješan u svojoj misiji na svom terenu. S druge strane, ukoliko želimo ograničiti njegov utjecaj u vremenu u kojem živimo, nije loše doznati takve tajne koje nam se milostivo razotkrivaju pomnim i predanim studiranjem Bhagavata-purane.

Sve je to lijepo i krasno, ali…uvijek taj „ali”, odnoso problem je da i sami ne želimo saznati za takve tajne jer, zapravo, samo priželjkujemo „lak i ugodan život”.

Kao što dobra stara poslovica kaže: „Ne možeš probuditi onog tko se pretvara da spava.”

Ahh, skoro zaboravih…četvrtak, 14.6.2018. u 19 sati na starom1 mjestu.

1 soba broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Radi više i/ili niže sile, otkazuje se naš redovni program koji se trebao održati u četvrtak, 31.5.2018.-e godine s početkom u 19 sati.

O narednom terminu ili mogućoj nadoknadi, pravovremeno ćemo Vas obavijestiti…

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Povodom posjete Njegove Svetosti Candramauli Swamija Varaždinu u subotu, 19. svibnja, Udruga za duhovnu kulturu „Atmarama” organizira festival vedske kulture s predavanjem na temu „Traganje za izgubljenim identitetom – jedini put do istinske sreće“.

Njegova Svetost Candramauli Swami član je Međunarodnog društva za svjesnost Krišne. Monah je, inicirajući duhovni učitelj i propovjednik koji putuje svijetom nesebično prenoseći univerzalno znanje, poruku drevne vedske filozofije te lako primjenljive metode za poboljšanje kvalitete života. Posljednjih godina najviše propovijeda u Americi, Indiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Velikoj Britaniji i Ukrajini. Poznat je i po svome aktivnom propovijedanju zatvorenicima diljem svijeta.

Pružena nam je rijetka prilika da sretnemo i poslušamo ovako uzvišenu osobu s bogatim znanjem i iskustvom te da svoj život obogatimo primjenljivim rješenjima koja će nam omogućiti sreću i zadovoljstvo osvjetljavajući nam životni put.

Pozivamo vas da odvojite dio svoga dragocjenog vremena i dođete na program koji se sastoji od meditativne glazbe, predavanja i vegetarijanskog domjenka. Program će biti održan u subotu, 19. svibnja. Početak je u 18 sati, na 2. katu dvorane PC Coning, u Pavlinskoj 5, u Varaždinu. Ulaz je besplatan.

Dobrodošli!

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Nastavljamo „Parikšitov obračun s Kali” — ispred nas je vrlo inspirativni dio Šrimad Bhagavatama koji će nam otkriti zašto stvari u današjem svijetu idu po zlu…

Naime, vladavina kralja Parikšita je bila toliko moćna da je Kali samo naizgled dobio mrvicu manevarskog prostora za svoje djelovanje koje mu je u konačnici bilo potpuno onemogućeno ekspertnim vodstvom koje je znalo kako sve (bogatstvo) upotrijebiti za služenje Svevišnjeg Gospodina Šri Krišne. S druge strane govorancije modernih političara o takozvanim reformama i borbi protiv korupcije samo su nevješto bacanje pijeska u oči lakovjernih birača koji iz svoje naivnosti i/ili neznanja ne mogu prihvatiti da postoje samo dva rješenja za prije-navedene probleme: oštri mač poput onoga u rukama kralja Parikšita ili sustavno propagiranje načela Šrimad Bhagavatama.

Mi osobno nismo kvalificirani niti za jedno od toga, ali smo uvjereni da snažni komentari Šrila Prabhupada mogu probuditi svakoga iz modernog drijemeža — stoga pozivamo sve one koji se ne žele više pretvarati da spavaju da nam se pridruže u našim skromnim pokušajima…ovaj put u četvrtak, 17.-og svibnja s početkom u 19 sati u prostorijama1 Udruge za duhovnu kulturu „Atmarama”.

1 soba broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec.

Autor
Kategorije

Objavljeno
Komentari Nijedan

Tema od prošlog puta je nedvojbeno bila zanimljiva, te iako je, nadamo se, ponudila mnoge odgovore na „vječna pitanja” o tome tko je zapravo kriv za situaciju u kojoj se nalazimo ili zašto patimo, vrlo vjerojatno je da također potiče na duboko razmišljanje…Iz tog razloga, autor ovog teksta je oprezan s najavom narednog programa „Parikšitov obračun s Kali” koji je na rasporedu u četrvrtak, 3.-eg svibnja 2018.-e s početkom u 19 sati.1 Naime, moguće je da ćemo većinu programa provesti u reflektiranju prošle teme odnosno diskusije.

Ukoliko, pak, ne bude previše interesa za nastavak rasprave, čeka nas još jedna „nektarska tema” — analiza razgovora između kralja Parikšita i personifikacije doba Kali koja pokušava ušićariti prostor za svoje nesmetano djelovanje.

Također to je lijepa prilika upoznati se sa slabim točkama Kalija kako bismo bili u mogućnosti spriječiti njegovo pogubno širenje u dobu u kojem živimo…barem za neko vrijeme „zlatnog doba.”

1 Nadamo se da jednog dana više nećemo morati pisati gdje je „mjesto radnje”, odnosno: prostorija broj 39/40 (hodnik lijevo nakon ulaza) na adresi: A. Schulteissa 19 — GK (pored Pilke), Čakovec.

Autor
Kategorije

← Starije Novije →